Jakob Ingebrigtsen (15) smadret sin egen verdensrekord: - Nå vil jeg snart løpe med brødrene mine!

Men supertalentet skal ikke til EM selv om han skulle ta EM-kravet.

Publisert Publisert

Jakob Ingebrigtsen løfter armene etter supertiden på 1500-meteren under den nasjonale delen av Bislett Games. Foto: NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Jakob Ingebrigtsen er bare 15 år, men løper i aller høyeste grad som en senior. På Bislett senket han sin personlige rekord med to og et halvt sekund. På tribunen gispet folk over den sensasjonelle tiden. Selv var Ingebrigtsen rolig etter å ha løpt 1500 meter på 3.42,44. — Jeg er litt overrasket og veldig fornøyd. Jeg trodde at jeg hadde disse tidene inne, men kanskje ikke så tidlig, sier Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han løp smart, holdt seg ved listen gjennom hele løpet og jublet da han løp over målstreken til 9. plass – i underkant av to sekunder bak EM-kravet på distansen.

— Veldig stolt. Både av det han gjør på banen og måten han løser det på med dere, sier Gjert Ingebrigtsen.

Skal ikke til EM

En tydelig fornøyd trenerpappa fulgte oppstyret rundt 15-åringen på avstand da en rekke medier sto i kø for å intervjue sensasjonsgutten etter løpet på Bislett. Men til EM for seniorer skal ikke Ingebrigtsen. Selv om treneren mener han har kravet inne.

— Jaja, det trenger du ikke lure på. Vi trener for å være gode i juli og august, vi. Ikke mai og juni. Jeg tror han har god kontroll på kravet, sier Gjert Ingebrigtsen.

EM-kravet på 1500 meter er 3.40,50. — Det er bedre for Jakob å løpe aldersbestemte mesterskap. Det er det han vil tjene mest på i lengden, sier treneren, som mener Jakob har mye mer å gå på.

— Ingen kan forvente at han skal drive å senke persen med åtte sekunder i året. Sånn fungerer det ikke. Men kanskje med fem sekunder? Da vil det ikke gå så mange år før han er nede på 3.30, sier Gjert Ingebrigtsen.

Roses av storebror

Selv tenker ikke Jakob så langt frem. Han liker oppmerksomheten som følger med stevner som Bislett Games og håper å løpe mot brødrene ganske kjapt.

— Ja, nå vil jeg snart løpe med dem! Jeg holder brukbart følge med dem på trening. Det er ikke så langt opp. Gi meg to år, sier Jakob Ingebrigtsen med et smil.

Storebror Henrik Ingebrigtsen fikk selvfølgelig med seg hva 15-åringen fikk til torsdag kveld. Det ga han da også tydelig uttrykk for på twitter.

«Jakob Ingebrigtsen you are a sick bastard!!! 3.42,44! Insane!», tvitret storebror Henrik.

– Et nytt jafs for Jakob. Han slutter ikke å imponere oss. Fantastisk løping, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Yngstebror Ingebrigtsen ble nummer ni på den nasjonale 1500-meteren under Bislett Games. Australske Luke Mathews vant med 3.37,99, mens Snorre Holtan Løken ble nummer to på 3.38,63. Brødrene Henrik og Filip skal løpe en engelsk mil på Bislett senere torsdag. Begge kjemper om å klare den særnorske OL-kravet på 3.35,50.

Publisert