Neste helg kan Brann ha rykket ned

— Herreminhatt, sier Brann-legende om skrekkscenarioet. Test vår tabellkalkulator!

Nå gjelder det: Rikard Norling står foran svært viktige oppgaver den kommende tiden. Brann møter Sarpsborg 08 hjemme på fredag, og Bodø/Glimt på Aspmyra neste søndag. Med tap i de kampene kan Brann i verste fall ha rykket ned. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Sesongen har vært fæl for Brann. Spørsmålet er om enden tross alt blir god, eller om alle supporteres store skrekk blir virkelighet. Mange har innstilt seg på at Branns divisjonsstatus i 2015 ikke blir klar før tidligst etter siste seriekamp mot Haugesund. Faktum er at spenningen i verste fall kan være borte allerede om halvannen uke.

• RYKKER BRANN NED? TEST TABELLKALKULATOREN

Dersom Brann taper sine to neste kamper, kan de nemlig være nede allerede neste søndag. Det skjer hvis Sogndal vinner begge sine kamper, Haugesund vinner én av sine, mens Bodø/Glimt og Aalesund skraper med seg ett poeng hver.

Les også

El Fakiri får æren for Badjis forvandling

Et skrekkscenario, selvsagt, og ikke det mest sannsynlige. Like fullt: Brann tapte både mot Sarpsborg og Bodø/Glimt i vårsesongen. Og de tapte mot Sogndal og Haugesund, motstandere i de to siste kampene. Med tilsvarende fangst – null poeng – i høst som i vår, spiller Brann i 1. divisjon neste år fullstendig uavhengig av innspurten til de andre lagene i nedrykksstriden.

Overrasket Bilsback

— Herreminhatt!

Slik reagerer Atle Bilsback når han blir informert om at Brann kan være et 1. divisjonslag om bare 11 dager. 67-åringen spilte mer enn 180 kamper for klubben på 60- og 70-tallet og er fortsatt fast Stadion-gjenger, selv om han i mange år har bodd på Voss.

— Huffameg. Det scenarioet der vil jeg ikke se for meg. Det gjør jo at Brann bare er nødt til å begynne å vinne nå, sier Bilsback.

Det har han rett i. Bilsback tror ikke alvoret har gått opp for Brann-spillerne før i det siste.

Les også

Charlie Miller fikk øl-refs

— Jeg tror de har trodd at de kommer til å klare dette greit. Men nå må de ha skjønt det.

- Du blir preget av situasjonen

Det tror også Christian Kalvenes.

— Spillerne i Brann har vel følt lenge at nå må de virkelig vinne. Og for hver gang man ikke klarer det, står man mer og mer plantet der nede, sier den tidligere Brann- og Sogndal-spilleren.

Han mener det viktigste Brann kan gjøre inn mot fredagens møte med Sarpsborg, er å tenke på hva de har gjort når de har vært gode.

— Se tilbake til perioden da det ble seier mot Rosenborg på Stadion og Strømsgodset i Drammen. Skyv alle andre ting bort, og tenk på hva som var bra i disse kampene, oppfordrer Kalvenes.

Les også

Brann-islendinger: Derfor er vi bedre enn Norge

— Går det an for spillerne å stenge ute at tap i de to neste kampene kan bety nedrykk?

— Som spiller vil du være preget av situasjonen, og du er fullstendig klar over hvor du ligger. Men når du går ut på banen og skal prestere, må fokuset ditt være der og da. Likevel ser man ofte at lag i en slik situasjon blir preget, spesielt når en får mål mot seg i kampene, sier Kalvenes.

Når han blir bedt om å spå utfallet av Branns fire siste kamper, går han for to seirer på hjemmebane og to uavgjorte på bortebane. En slik fangst garanterer ikke Brann fornyet kontrakt, men sjansene er store for at de med åtte poeng til i det minste får spille kvalifisering.

— Da tipper jeg litt med hjertet, men jeg er også positiv fordi jeg har tro på spillerne som er i Brann, sier Kalvenes.

• RYKKER BRANN NED? TEST TABELLKALKULATOREN

- De tenker på hårfleisen

Hva så med Bilsback?

— Jeg er optimist, tross alt. Jeg er ikke enig i at formasjonen de spiller er den riktige, det er altfor åpent bakover i laget og målene renner jo inn. Men når Brann får til spillet sitt, er de gode. Dessverre har de klart det altfor sjelden, sier Bilsback.

Med glimt i øyet sier han at Brann-spillerne må bli mindre opptatt av sine egne frisyrer under kampene.

— De tenker veldig mye på hårfleisen. Det hender at de slår en pasning og så ser opp på storskjermen for å sjekke sveisen. Det må de legge fra seg, nå er det bare kjemping som gjelder!

Klarere kan en oppfordring knapt bli.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk