Lanserer RBK-topp som Siems etterfølger: - Vanskelig for å se noen som passer bedre

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter foreslår Tove Moe Dyrhaug som ny generalsekretær i NFF. – Har ledet en veldig vellykket endringsprosess i Rosenborg, sier han.

KANDIDAT: Tove Moe Dyrhaug bør være kandidat til den ledige toppjobben i NFF. Det mener Adressa-kommentator Kjetil Kroksæter. Foto: GLEN MUSK

  • Anne-Marit Dahl
  • Christian Skare Stendal
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

På ettermiddagen 17. mai sendte Norges fotballforbund (NFF) ut en pressemelding om at Kjetil Siem forlater jobben som generalsekretær i NFF og går til en jobb i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Les også

Siem slutter i NFF, går til FIFA

— Vil gjøre vondt for RBK

Nå starter arbeidet med å finne Siems erstatter, og sportskommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, mener letejobben bør starte i Trondheim.

Nærmere bestemt på RBK-brakka.

Kjetil Kroksæter, kommentator i Adresseavisen.

— Det ville vært veldig kledelig for Fotballforbundet med en kvinnelig generalsekretær. På tinget var det en stor debatt om at man ønsket endringer både når det gjelder lønn og etikk. Tove Moe Dyrhaug (daglig leder i Rosenborg) har gjennomført akkurat de endringene i Rosenborg. Klubben har vært gjennom en prosess med kraftige lønnskutt, reduksjon i administrasjonen og i tillegg en prosess med kulturendring. Det har vært veldig vellykket, og Tove har vært den som har ledet den endringsprosessen, sier Kroksæter. - Jeg har vanskelig for å se noen som passer bedre , sier han.

De siste månedene har det vært høy temperatur rundt både åpenhet og lønnsnivå i det sentrale Idretts-Norge.

Rosenborg har vært en tydelig stemme i diskusjonen, både gjennom styreleder Ivar Koteng og Moe Dyrhaug. Der de sentrale idrettslederne strittet imot da VG ba dem vise hvordan pengene blir brukt, la Moe Dyrhaug frem bilagene da Adresseavisen spurte henne om reiseregninger tidligere i vår.

Les også

Landslagets luksushotell var altfor dyrt for RBK

Les også

Siem: - Mer åpenhet kan svekke forbundet

— Dette er en mulighet for Fotball-Norge og Rosenborg til å få gjennomført endringene man synes er riktig. Så vil det sikkert gjøre litt vondt for Rosenborg å avgi en daglig leder som er så vel ansett. Men når du lykkes i Norges største klubb har du lagt inn en veldig god søknad, sier Kroksæter.

- Ei stødig dame med bein i nesa

Tove Moe Dyrhaug er et navn som helt sikkert vil være lista over mulige kandidater til å bli ny generalsekretær i Norges Fotballforbund etter Kjetil Siem som har fått jobb i Fifa.

Det sier styreleder i Serieforeningen for kvinnefotball, Synnøve Tverlid til Adresseavisen.

Hun kjenner ikke Rosenborg-lederen personlig, men opplever Moe Dyrhaug som ei stødig dame med bein i nesa.

— Vi har ikke rukket å diskutere nye kandidater, men vi håper jo det vil komme inn noen som vil jobbe for å styrke kvinnesiden i norsk fotball, sier Tverlid.

Hun beskriver Kjetil Siems overgang til Fifa som overraskende, men tror det er mange som vil finne stillingen han forlater i fotballforbundet som attraktiv.

— Det er en kjempespennende jobb som mange vil ha lyst på, og vedkommende vil vite at nøkternhet og folkelighet må ligge i bunnen. Det må være en person med hjerte for fotball. Ikke bare toppfotballen, men også breddefotballen, mener Tverlid.

Foreslår tidligere visepresident

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, gir Kroksæter rett i at Moe Dyrhaug kan være en god kandidat til å etterfølge Kjetil Siem, selv om han gjerne også ser at hun fortsetter i Rosenborg en stund til.

— Jeg mener fotballen har godt av å rekruttere inn en kvinnelig toppleder nå, sier Lidahl.

Ranheim-leder Frank Lidahl sier Hege Leirfall Ingebrigtsen er en «dark horse» i kampen om å bli ny generalsekretær i NFF. Foto: JENS PETTER SØRAA

Han lanserer samtidig en annen kvinnelig kandidat til toppjobben i Norges fotballforbund:Hege Leirfall Ingebrigtsen.

Hun var visepresident i NFF da Kjetil Siem ble ansatt som generalsekretær, men trakk seg etter å ha vært kritisk til lederstilen til daværende fotballpresident Yngve Hallén.

Så sent som i april kritiserte hun nettopp Kjetil Siem for å ikke vise frem reiseregningene sine.

— Ingen bryr seg om en lunsj til 200 kroner eller en Stratos til tjue. Men når det handler om det store bildet er det bedre å være åpen, bli ferdig med det – og unngå hemmelighetskremmeriet. NFF har slitt med omdømmet, og fokuset på manglende åpenhet gjør det ikke noe bedre, sa hun til Adresseavisen i slutten av april.

Lidahl poengterer at Leirfall Ingebrigtsen, som er gift med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, har lang erfaring i organisasjonen.

— Hun har opplevd plusser og minuser fra innsiden. Hun er en god organisasjonsutvikler og har fått god ballast fra det private. Hun kan være en leder som i større grad jobber med å løfte frem fotballens verdier internt i egen organisasjon, og ikke minst ovenfor omgivelsene, sier han.

Uansett er ansettelsen av ny generalsekretær et veivalg, mener Ranheim-lederen.

— Hvis fotballen vil ha endring må vi ha inn en leder som er enda mer opptatt av kultur og forstår hva som kreves for å revitalisere denne, sier han.

Hør siste episode av podkasten Rasmus&Saga. Denne uken er Ole Selnæs gjest:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. NFFs etikkleder om Hauge-avtalene: - Selv om det er lovlig, er spørsmålet om det er riktig

  2. TV 2 skal vise landslaget de neste fire årene

BT anbefaler

– Jeg har aldri møtt så mange 50-åringer som bor i kollektiv sammen

– Vi kan stenge et utested på minuttet hvis det er ville tilstander, sier Terje Gjertsen.

LES SAKEN