Pressede Deila unngikk cupblemme

Ronny Deilas Celtic slo lille East Kilbride, og tok seg enkelt videre i FA-cupen.

Publisert Publisert

Ronny Deila har fått mye kritikk de siste dagene. Søndag kunne han puste lettet ut, da Celtic tok seg videre i FA-cupen. Foto: AP Photos

  • Magnus Wikan
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Celtic-manager Ronny Deila har måttet tåle massiv kritikk fra både supportere og presse, etter at laget hans tapte toppkampen mot Aberdeen i midtuken. Klubben fra nord i Skottland har nå like mange poeng som den store seriefavoritten.

Selv om Aberdeen har spilt en kamp mer enn Celtic, er ikke supporterne fornøyde med at det i hele tatt finnes noe spenning.

  • Oddsen på Deila-sparking synker kraftig

Denne helgen fikk Deila en aldri så liten pustepause fra seriespillet, da laget hans besøkte lille East Kilbride i FA-cupens femte runde.

Komfortabel seier

Og mot laget som til vanlig spiller på femte nivå i det skotske seriesystemet, gjorde Deilas menn nok til å ta seg videre — uten å imponere nevneverdig.

Storscoreren Leigh Griffiths sendte Celtic i ledelsen, da han på ekte goalgetter-vis tuppet ballen i mål etter en corner. Scoringen var hans 29. for sesongen.

Griffiths, som så ut til å slite med en skade tidlig i kampen, var også i fokus, da Celtic doblet ledelsen syv minutter inn i den andre omgangen. Skotten forsøkte seg med et spektakulært brassespark, som ble reddet på streken. På returen dukken Colin Kazim-Richards opp, og satte inn sin første scoring i den stripede drakten.

Resten av kampen handlet om ikke å rote bort ledelsen for bortelaget, som ikke slapp East Kilbride til noen sjansen overhodet.

Publisert
  1. Celtic FC
  2. Ronny Deila
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Deila-elev pågrepet for fyllekjøring

  2. Oddsen på Deila-sparking synker kraftig

  3. Agüero månedens spiller i Premier League

  4. Ingen har brukt mer penger på fotballspillere enn Kina denne vinteren

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN