- Ikke irettesatt av Riise

Fotballpresident Yngve Hallén om Riises kapteinsutbrudd.

ANNEN VERSJON: Fotballpresident Yngve Hallén har en litt annen versjon enn John Arne Riise om det som skjedde etter møtet med Ukraina.
Publisert: Publisert:
  • LES OGSÅ: Riise beklager: — Alt blir misforståttEtter at Tarik Elyounoussi fikk kapteinsbindet i pausen i privatlandskampen mellom Ukraina-Norge i Sevilla i februar, skal John Arne Riise etter kampen ha gitt fotballpresident Yngve Hallén og toppfotballsjef Nils Johan Semb klar beskjed om hva han mente om at ikke fikk kapteinsbindet da Brede Hangeland gikk ut halvveis.
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også – både til Nils Johan (Semb, journ.anm.) og fotballpresidenten (Yngve Hallén, journ. anm.), sier Riise i et intervju med TV 2.

- Hva sa de da?

  • De fikk ikke sagt så mye - for jeg bare gikk, sier John Arne Riise.

Fotballpresident Yngve Hallén har en litt annen versjon.

  • Det var ikke noe møte eller noe sånn mellom Riise og oss, og det var heller ikke noe angrep på noen fra noen. Riise har ikke irettesatt oss på noe vis, det føler jeg ikke, og det var ikke noe opprivende møte der noen gikk fra hverandre. Og det tror jeg ikke at John Arne mente heller, sier Hallén til Aftenposten tirsdag.

Fotballpresidenten var tilstede på kampen i Sevilla, og som han ofte pleier, var han innom garderoben etter kampen. Der ble det diskutert og snakket litt om kampen, hvor også flere av spillerne fikk muligheten til å si noe om hvordan de opplevde kampen.

  • Jeg var innom garderoben, slik jeg ofte er enten vi vinner, taper eller spiller uavgjort. Der hadde vi en liten prat, der hele laget satt på plassene sine, og landslagsledelsen. Innholdet der holder vi for oss selv. Men der får spillerne anledning til å si noe om kampen. Ofte er Brede Hangeland er som sier noe, og John Arne i kraft av sin rutine er også en som ofte sier noe. Men det var ingen her som gikk ut av garderoben etter å ha sagt noe, sier Hallén.

- Så det medfører ikke riktighet at Riise skal ha snakket med deg og Nils Johan Semb og sagt sin mening og så gått?

  • Nei, det er ikke sånn. Men det var vel ikke sånn han mente det i intervjuet, han mente vel at han skal ha gitt utrykk for noe i en situasjon, sier Hallén uten å ville utdype.

— Jeg har egentlig ingen kommentar om Riise. Dette er en sak som ikke fotballpresidenten blander seg inn i, jeg har ikke noe å si for det sportslige eller valg av kaptein.

- Hvordan er takhøyden i forbundet og på landslaget for spillere som eventuelt vil ta opp sine ting og er forbannet?

  • Akkurat dette gjelder saker mellom spillerne og landslagsledelsen, det har jeg full tillit til at de ordner opp i. Dette tar de seg i mellom, sier Hallén.

Det har ikke lykkes Aftenposten å komme i kontakt med toppfotballsjef Nils Johan Semb tirsdag.

Publisert: