Maratonmøtet endte med tap for Barmen

BAK NYHETENE: Det varte i nesten 14 timer, maratonmøtet som endte med at Roald Bruun-Hanssen trakk seg som toppsjef i Brann.

Branns styreleder Rolf Barmen (foran) annonserte natt til tirsdag at Roald Bruun-Hanssen, en mann han hadde sterk tiltro til, har trukket seg fra stillingen som daglig leder. Her fra dagen etter det skjebnesvangre tapet for Mjøndalen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Møtet begynte på slaget klokken 12.00 mandag formiddag. Først litt før klokken 02.00 kom kunngjøringen fra en rødøyd og preget styreformann Rolf Barmen: Roald Bruun-Hanssen har trukket seg som daglig leder i klubben.

Bruun-Hanssens mangeårige høyre hånd, controlleren Terje Marthinsen, overtar på midlertidig basis. Utviklingssjef Rune Soltvedt er ansatt i en like midlertidig rolle som sportssjef og skal sammen med Rikard Norling sørge for at Brann har en spillertropp å innlede treningsåret med tidlig i januar.

Hva som har skjedd, vet ennå ingen utenforstående. Trakk Bruun-Hanssen seg da han forsto at styret var delt på midten? Gikk det så langt som til en votering, der Bruun-Hanssen ble felt av Cato Guntveit og Liv Grete Skjelbred — de to styremedlemmene ingen helt visste hvor de hadde før møtet ble innledet?

Alle spørsmålene

Barmen ville ikke svare på spørsmål etter styremøtet. Han leste opp fra arket sitt, takket trøtt for seg og spaserte til sin elektriske bil. Da hadde Bruun-Hanssen alt dratt fra Brann Stadion. Spørsmålene er nå flere enn hvordan Bruun-Hanssen ubemerket klarte å forlate Brann Stadion uten å bli oppdaget av det utholdende pressekorpset.

Branns styreleder Rolf Barmen holdt pressekonferanse kvart på to natt til tirsdag.

Det første relevante spørsmålet, er selvsagt hvilke følger dette utfallet får for styreformannen selv? Han har allerede uttalt at han stiller plassen sin som styreformann til disposisjon. Betyr nederlaget Barmen led inne på styrerommet Kremmerhuset under det eviglange møtet i går at Barmen definitivt trekker seg som styreformann på årsmøtet i februar?Og, kanskje et enda mer sentralt spørsmål, hva foretar nå Rikard Norling seg? Svensken har jobbet uhyre tett med Bruun-Hanssen, og de to har en utmerket personkjemi. Hva har Norling i Bergen å bestille uten mannen som han selv har uttalt var sentral for at han valgte å flytte hit? Og hvordan vil Norling nå forholde seg til en sportssjef — i første omgang klubbens utviklingssjef Rune Soltvedt?

Mange hull å fylle

Omveltningene i Brann er større enn det med første øyekast kan se ut som. Den daglige lederen er borte, en mann som i årevis har fått kritikk for å ha hatt en finger med i de fleste spill som har foregått på Stadion. Han har som daglig leder hatt uvanlig vide fullmakter og ansvarsområder.

I tillegg rykker Soltvedt opp til en stilling han har minimal erfaring eller bakgrunn for å kunne fylle. Brann skal lyse stillingen ut. Under sportssjefen skal Brann engasjere en speider, og fre forrige ukes nyhetsbilde vet vi at klubben har samtalt med Start-assistent Robert Hauge om å bli Norlings assistenttrener.

Alt dette skal foregå mens Brann formelt sett styres av den økonomiansvarlige, controlleren Terje Marthinsen, i tospann med en styreformann som nå har lidd et alvorlig prestisjenederlag.

Store deler av fansen jublet på de mange forum i natt. Et av de neste spørsmålene de vil feste seg ved, er hvordan en tvilende spillergruppe nå vil forholde seg til det Branns styre brukte 14 timer på å komme frem til.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering