Hoseth: - Jeg burde skjønt det for ti år siden

<p>Magne Hoseth har vært serielederens beste spiller i år, men han skulle gjerne gjort ting annerledes i karrieren.</p>

hoseth
  • Robert Gjerde
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Alle snakker om Solskjær-effekten og Moldes afrikanere, men MFKs viktigste og beste spiller heter Magne Hoseth.

Hvorfor er da 30-åringen ergerlig og forbannet på seg selv?

– Det er veldig synd at jeg ikke tidligere skjønte at jeg burde vært en toveisspiller, en som jobber både defensivt og offensivt. Det burde jeg ha skjønt for ti år siden, sier Magne Hoseth til Aftenposten.

I kveld tar Hoseth og Molde FK imot Vålerenga, hjemme i egen lekegrind. Serielederen mot lag nummer ti. Og Hoseth har endelig «skjønt det», og tar defensive tak. Ellers blir han nemlig byttet ut!

Han scorer da heller ikke så ofte som før, men topper til gjengjeld alle «MFK-børser», og er vel den eneste som har sluppet unna Ole Gunnar Solskjærs rulleringsprinsipp – ved siden av Espen Bugge Pettersen.

Sørgebånd

Hoseth har – som de fleste av oss – vært lamslått av det grusomme som skjedde i regjeringskvartalet og på Utøya for en uke siden. Men etter at mandagens trening ble avlyst, har MFK-spillerne trent som vanlig. I helgen spiller han – og resten av spillerne i eliteserien – med sørgebånd.

– Jeg tenker på terrorangrepene nesten hele tiden. Jeg får ikke bildene ut av hodet. Mine tanker går til familiene og pårørende som er rammet av denne forferdelige tragedien. Ellers tenker jeg at det er viktig for mange å komme i gang med en mer normal tilværelse igjen. Det tror jeg fotballen kan bidra til, sier Hoseth.

Blindvei

Etter å ha «rømt» fra «engatesbyen» Molde i 2004 til urbane København, var han allerede i 2006 tilbake – etter et kort stopp i Vålerenga på vei nordover. Hjemlengselen ble for stor.

Og han hadde funnet ut – til sin overraskelse – at livet han levde i København ikke var så veldig annerledes det livet han kunne leve i Molde.

– Som toppfotballspiller må du, uansett hvor du bor, velge bort mye. Men jeg dro ut først og fremst for å bli en bedre fotballspiller. Og det ble jeg. Fotballfaglig burde jeg nok ha vært lengre i København, men jeg angrer overhodet ikke på returen. Det var en befrielse å komme hjem.

I vinter fant han også drømmehuset – for en superkjendis i en klubb som er altfor stor for en så liten by. Innerst i en blindvei. Ingen ved siden, ingen over – og med fantastisk utsikt over byen og romsdalsalpene.

– Er det slitsomt å være så kjent på et så lite sted?

– Nja. Jeg har laget et lite skall rundt meg, så jeg fanger nok ikke opp all oppmerksomheten. Vennene mine merker nok mer til det. Men slik var det i København også. Men dette er ikke noe problem. Stort sett er folk veldig positive.

– Hvorfor er du helt uaktuell for landslaget?

– Det er mulig Drillo fortsatt mener jeg er for dårlig bakover. Kanskje har landslaget også en spillestil jeg ikke passer så godt inn i? Jeg spiller på det laget som spiller best fotball for tiden, men respekterer hans valg.

– Hva tror du Drillo tenker når du har dine sedvanlige balltap foran egen backfirer?

– Ha–ha. Vel, det er ganske lenge siden jeg har hatt akkurat det nå. Jeg mener jeg aldri har vært i bedre form enn nå. Og jeg jobber hardt for «å være der». Det fine nå er at Ole Gunnar har så alternative treninger at jeg slipper å motivere meg selv.

– Når skal du slutte å pådra deg idiotiske gule kort? I fjor fikk du 11 gule, 7 av dem i serien.

– Jeg er en dårlig takler. Jeg må lære meg ¿.

– Det blir for lettvint. Flere av kortene kommer jo som følge av etterslenger og annet tull. I fjor fikk du to gule – og rødt – mot Sogndal på ren og skjær idioti???

– Ok, ok. Med dette har noe med min spillestil å gjøre, med vinnervilje og ærekjærhet. Jeg har vanskelig for å akseptere at folk går forbi meg. Og vi er inne på en hårfin balanse her, for jeg kan ikke bli en annerledes spiller, heller. Da blir jeg fort en dårligere spiller. Men jeg fastholder at jeg er en dårlig takler, ler Hoseth.

– Det kan fort bli skjebnesvangert for MFK hvis du skal stå over to-tre høstkamper, slik du pleier?

– Jeg får faktisk ikke lov av Ole Gunnar å stå over flere kamper på grunn av kort.

– ???

– Han har nulltoleranse for unødvendige kort. Og i år har jeg bare tre gule, et par av dem hårreisende idømt.

– Hva har egentlig treneren Solskjær tilført MFK?

– En ny spillestil. Vi er mye mer ballbesittende nå. Vår «possession-fotball» gir oss selvtillit, og gjør motstanderne slitne. Vi ligner litt på Stabæk for to-tre år siden.

– Hva mer?

– Profesjonalitet. Og så er han en «vinnerskalle». Han kan nok virke ydmyk utad, men i garderoben kan det gå tøft for seg. Det er ingen som er i tvil om hva Ole Gunnar mener. Ingen.

– Har du spesielle følelser for dagens motstander?

– Nei. Jeg hadde et fantastisk år der. Og jeg savner Henger’n, og replikkene. Men i dag skal Vålerenga slås. De har vunnet her de to siste gangene, og knapt skapt en målsjanse. Slikt går ikke an!!!

Magne Hoseth

Født: 13. oktober 1980

Høyde/vekt: 1,84 meter, !75 kg.

Klubb: Molde

Tidligere klubber: Averøykameratene, FC København og Vålerenga.

22 A-landskamper, ett mål

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Lillestrøm2812794036443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien

Les mer om dette temaet

  1. Hoseth er bedre enn noensinne

  2. Start-Molde utsettes

  3. Beste Molde-start på tolv år

  4. Riise mister landskampen

BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN