Brann må kutte minst 15 millioner

Brann er i gang med omfattende kostnadskutt, og må kutte 15 millioner kroner før neste sesong.

Publisert Publisert

Må kutte: Brann må kutte kraftig, og daglig leder Roald Bruun-Hanssen utelukker ikke oppsigelser. Foto: EIRIK BREKKE, Ukjent

 • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De ansatte i Sportsklubben Brann ble i forrige uke informert om klubbens anstrengte økonomiske situasjon. Ledelsen i klubben gjorde det da klart at det kan bli snakk om nedbemanning. Svikt i inntektene fra publikum og marked gjør at Brann må sette tæring etter næring.

— Vi har hatt lavere inntekter enn vi håpet på, og må derfor tilpasse. Det vi ser på nå er et kostnadskutt i størrelsesorden 15 millioner kroner, bekrefter klubbens daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Han er i gang med å identifisere områder hvor det er mulig å knipe kostnader, og kan ikke love at noen avdelinger i klubben vil bli spart for nedskjæringene. Heller ikke avdelingen han lenge har holdt sin hånd over, nemlig ungdomsavdelingen.

— Det er en avdeling som har vært viktig for oss, i og med at vi har oppnådd mye med vår ungdomssatsing. Men vi må kutte i kostnader over hele linjen og må se på alle områder om vi kan gjøre tilpasninger.

Les også

Se Lorentzens 40-metersmål

Bruun-Hanssen understreker at dersom klubben skulle rykke ned til 1. divisjon, vil Brann bli nødt til å kutte ytterligere.— Da snakker vi om enda mer omfattende kutt.

— Hvor mye mer omfattende?

— I alle fall ti millioner kroner mer, svarer lederen.

Kan ende med oppsigelser

Den forrige store kuttrunden i Brann, var før jul i 2010. Da måtte blant andre markedssjef Kristian Jæger og arrangementssjef Jan Tore Guntveit slutte i klubben. Roald Bruun-Hanssen svarer slik på spørsmål om det kan bli aktuelt med nedbemanning:

— Det kan det.

- Kan det bli snakk om oppsigelser?

— Det kan det.

Les også

Forren: – Kjempetabbe av Pedersen å velge Brann

Han forklarer at Brann i lengre tid har erfart en stadig mer alvorlig inntektssvikt, i likhet med flere andre norske klubber.— Vi er ikke uforberedt på denne situasjonen. I likhet med de fleste andre norske klubber har vi opplevd inntektsfall, og da må vi ta konsekvensene av det.

Hovedtyngden av Branns utgifter, er selvsagt spillertroppen og da i særdeleshet lønn til de ansatte på avdeling sport. Bruun-Hanssen kan ikke love at avdelingen Rikard Norling leder vil bli skånet i den forestående kuttprosessen.

— Vi håper i det lengste å unngå kutt som vil berøre målsetningen til A-laget, men vi kommer helt sikkert til å gjøre tilpasninger også innenfor avdeling sport. Dette kommer til å berøre hele virksomheten, sier Bruun-Hanssen.

Frykter for jobbene

Ørjan Håland er verneombud for de ansatte i Sportsklubben Brann. Han forteller at de ansatte på Stadion ble informert om situasjonen i forrige uke.

— Dette er en situasjon de fleste har vært innforstått med, i og med at vi har sett hvordan det har gått med laget. Vi har ventet litt på det, men håpet var selvsagt at dette skulle ende annerledes, sier Håland.

Han forklarer at ledelsen også tidligere i år har informert de ansatte om at situasjonen kunne komme til å bli alvorlig.

— Vi har fått god varsling fra ledelsen, de kom tidlig på banen. Men i likhet med i den forrige prosessen her på Stadion, oppleves dette selvsagt som tøft.

- Frykter dere for jobbene deres?

— Ja, det er klart.

Roald Bruun-Hanssen sier Brann arbeider for fullt med å identifisere områder hvor det er mulig å spare, og at klubben vil kunne gå ut med mer informasjon om dette rundt slutten av september.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk196762528-325
9Sarpsborg 08197392125-424
10Brann196582431-723
11Sandefjord Fotball1972102029-923
12FK Haugesund196492331-822
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

- Forsto at det var alvor

Lørdag kveld ble en ung kvinne funnet død i en leilighet. En ung mann var også til stede og ble sendt sykehus.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Skyss frykter mer trengsel tirsdag morgen. Det har én spesiell grunn.

 2. – Ja, det vil bli kaos i Åsane

 3. Hun håpet brann­alarmen skulle gå, så hun fikk slippe. Til slutt bestemte Weronica (19) seg.

 4. Ruth Grung tapte i Bergen, men gir seg ikke: – Jeg står løpet ut. Jeg er en fighter.

 5. Politiet frigir navn på omkommet etter Gulen-ulykken

 6. Dette liker Lars Arne Nilsen dårlig: – Et bergensfenomen

 1. Eliteserien
 2. SK Brann