Tysklands regjering vil fengsle dopingdømte idrettsutøvere

Tyske idrettsutøvere som blir tatt for doping kan risikere fengselsstraff fra neste år.

Publisert Publisert

Evi Sachenbacher-Stehle avla positiv dopingprøve under OL i Sotsji. Hun ble utestengt i seks måneder, men valgte å legge opp i november. Foto: NTB scanpix

Forslaget ble nylig lagt fram av den tyske regjeringen. Formålet er å slå så hardt ned på doping at utøvere, leger og trenere skremmes fra å bli fristet til å jukse.

— Målet med den nye loven er å bevare integriteten i idretten og bekjempe doping. Det er en effektiv, klar og tøff lov, sier innenriksminister Thomas de Maizière ifølge VG.

Han opplyser at det er eliteutøvere og deres team som kan rammes av det nye lovforslaget, ikke amatørutøvere. Totalt gjelder det rundt 7000 tyske idrettsutøvere.

Opptil tre år

Dersom den foreslåtte loven trer i kraft, noe det er ventet at den vil gjøre i første halvdel av 2015, vil vanlige, lokale rettsinstanser kunne dømme dopede toppidrettsutøvere til fengsel i opptil tre år.

I svært grove tilfeller, som doping av mindreårige utøvere eller organisert lagdoping, kan de ansvarlige risikere inntil ti års fengsel.

Tidligere har innenriksminister de Maizière vært forsiktig med å endre på dopinglovene, men etter flere avsløringer av dopede tyske utøvere og TV-dokumentarer om temaet, har den politiske vinden snudd.

Lovforslaget skal også ha blitt godt mottatt hos tyske idrettsutøvere og -ledere.

(©NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Bergen sentrum: – Falt stygt på elsparkesykkel

  2. Jente (3) frakta til Haukeland med luft­ambulanse etter å ha havna i sjøen

  3. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevern­overlege

  4. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  5. Reagerer på lade­kaos etter norgesferie. Elbil­foreningen mener Tesla har svaret.

  6. Se planene: Dette vil de bygge på Marineholmen