Her er Branns kuttplaner

Må selge spillere og hvis utviklingen fortsetter kan det bli lønnskutt.

Trond Mohn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Branns svake sesongstart har gjort at klubben er i en alvorlig økonomisk situasjon. I morgen skal Branns medlemmer informeres om detaljene i kuttplanen som er i ferd med å bli gjennomført på Brann Stadion.

I forrige uke offentliggjorde klubbens daglige leder Roald Bruun-Hanssen en slags løypemelding på klubbens nettsider, hvor han redegjorde for situasjonen. I den sto det blant annet følgende: "Vi har lykkes med å etablere et sikkerhetsnett for arrangementsinntektene som gjør at vi vil tåle det tapet vi får der, mens øvrige inntektstap skal dekkes ved å redusere kostnader."

Etter det BT har grunn til å tro, er sikkerhetsnettet Bruun-Hanssen omtaler i realiteten en garanti fra Trond Mohn om at han vil dekke de økonomiske følgene av svikt i tilskuerinntektene. Mohn uttalte i forrige uke til Bergensavisen at han ikke kom til å bidra til spillerkjøp i Brann denne sommeren. Det betyr likevel ikke at Mohn har planer om å slutte med å gi penger til Brann.

— Jeg har ingen kommentarer, sier Trond Mohn til BT.

Badji åpner for å dra

Mohns støtte vil likevel bare dekke noe av Branns tap. Klubben sliter også på sponsorsiden, det Brann betegner som bedriftsmarkedet. Det er nettopp dette bortfallet av inntekter som gjør at Brann nå må i gang med å kutte. En del av innsparingene er allerede foretatt og offentliggjort.

Brann har vedtatt, og budsjettert med, å ansette en sportssjef i år. Denne ansettelsen er utsatt. I tillegg har Helge Nilsen i Branns U-avdeling blitt innvilget en lengre permisjon fra sin stilling i klubben. Nilsens arbeidsoppgaver vil bli overtatt av andre mennesker i organisasjonen.

Les også:

Les også

Brann vil selge Badji til Frankrike

Mens mange utenforstående mener Brann-laget trenger forsterkninger, er Brann krystallklare på at de i sommer skal gå i pluss på spillerlogistikken. De skal med andre ord tjene penger i sommerens overgangsvindu. Problemet er at Brann akkurat nå har svært få spillere som kan innbringe vesentlige overgangssummer. BT er kjent med at spillere som Kasper Skaanes og Andreas Vindheim allerede har tiltrukket seg interessenter i

Badji får tilsnakk av dommer Kristoffer Hagenes under cupkampen mot Varegg i 1. runde.

utlandet, men trolig vil disse bruke lengre tid på å speide på spillerne. Da står man i realiteten tilbake med Stéphane Badji. Senegaleseren ble i går sitert på følgende på bt.no:

— Hvis det kommer et tilbud som er bra både for meg og Brann, kan jeg dra. Det vil ikke være en lett avgjørelse, men hvis jeg får et tilbud fra en klubb som er bedre enn Brann – da vil jeg dra, sa Badji.

Frankrike skal være den mest realistiske destinasjonen for afrikaneren. Men heller ikke det å selge Badji blir enkelt, og årsaken til det er åpenbar: Han har slitt med formsvikt. Og, enda mer åpenbart: Han spiller ikke.

Anstrengt likviditet

Dersom Brann ikke klarer å gå i pluss med spillerlogistikken i sommer, forverres selvsagt den økonomiske situasjonen ytterligere. Roald Bruun-Hanssen innrømmet allerede 12. mai at likviditeten i klubben var anstrengt. Den er ikke bedre nå. Og dersom tilskuersvikten fortsetter og svikten i markedsinntektene vedvarer, eller til og med forsterkes, kan eneste løsning bli lønnskutt i organisasjonen. I Bruun-Hanssens redegjørelse i forrige uke, åpnet han for innsparinger i spillernes bonusprogram. Siste utvei vil være å skjære i lønningene.

Det vil i så fall bli første gang Brann går til et så drastisk skritt. Spillerlønninger er Branns største utgiftspost, men dersom dette skal iverksettes, er man avhengig av en dialog med spillerutvalget.

Roald Bruun-Hanssen vil foreløpig ikke uttale seg om Branns kuttplaner.

— Jeg kommer med en redegjørelse på torsdagens medlemsmøte. Før den tid, kommer vi ikke til å uttale oss, sier Branns daglige leder.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk