Brakk hånden

Mats Zuccarello Aasen pådro seg et håndbrudd i en sluttspillkamp i AHL torsdag kveld. Det betyr at han ikke kommer til å spille VM for Norge.

Mads Zuccarello Aasen har spilt sin siste hockeykamp på en stund. Bruddet gjør det norske hockeylaget i VM en viktig spiller fattigere.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Les også:

VG Nett skriver at han heller ikke kan spille flere sluttspillkamper, hverken i NHL eller AHL. Skaden oppsto i kampen mellom Zuccarello Aasens Connecticut Whale og Portland Pirates.

Zuccarello Aasens lag tapte 4-5, men leder 3-2 sammenlagt, men nordmannen, som ble flyttet ned til farmerlaget for noen få dager siden, kan uansett ikke være med på fortsettelsen.

– Jeg fikk melding av Mats i natt om at han har brukket hånden. Flere detaljer har jeg ikke, men han virket veldig sikker på at det var snakk om et brudd, og det var tatt bilder av skaden. Han skal til videre undersøkelser fredag, sier Zuccarello Aasens agent Erik Ryman til VG Nett.

Dette er dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, for Zuccarello Aasen var en viktig brikke i det norske laget som skal spille VM i Slovakia i mai. Et håndbrudd gjør det helt umulig.

Flere forfall

Fra før har Johansen også mottatt forfall fra Patrick Thoresen. Han vil ikke spille VM-turneringen fordi han vil ha mer tid med familien.

– Det er veldig synd for oss og for Mats. Vi hadde jo et håp om å få ham med til VM dersom Wahle og New York Rangers røk ut av sluttspillet i NHL.

– Nå ser det ut som om det ikke blir noen av delene, men vi får se hva som skjer, sier landslagssjef Roy Johansen til VG Nett.

Norge åpner VM-turneringen mot Sverige 30. april. (©NTB)

Publisert