Martine Hjørnevik (16) perset igjen: Var syv hundredeler bak Isabelle Pedersens rekord

Hordalandsutøvere har levert både medalje og aldersrekorder i U18-EM.

Publisert:

NÆR: Martine Hjørnevik (16) er klar for finale på 100 meter hekk i U18-EM. I semifinalen var hun syv hundredeler bak Isabelle Pedersens aldersrekord. Foto: Marita Aarekol, arkiv

En stor norsk tropp er denne helgen i ungarske Györ for å konkurrere i U18-EM i friidrett.

Martine Hjørnevik (16), Norna-Salhus, perset og vant sitt heat tidligere lørdag, og fulgte opp med ny pers da hun vant sitt semifinaleheat på 100 meter hekk lørdag kveld.

Les også

Isabelle Pedersen er et bankkort unna den norske rekorden

Les også

De er begge supertalenter. Genene gjorde at de valgte stavsprang.

Forbedret egen aldersrekord

Tiden 13.27 (+1.8) var knappe syv hundredeler bak Isabelle Pedersens aldersrekord, melder Norges Friidrettsforbund på Twitter.

Andreas Haara Bakketun (17), Gneist IL, klinte til med ny pers og seier i sitt heat på 400 meter hekk fredag med tiden 52.76.

– Formen er veldig god, og kanskje jeg kan løpe under 52 sekunder også, uttalte Bakketun til friidrett.no fredag.

Det gjorde 17-åringen. I semifinalen lørdag løp han inn til annenplass med tiden 51.94, og ble dermed klar for søndagens finale. I samme slengen forbedret han den norske aldersrekorden i G17, som han selv satte dagen før.

Tok medalje i helt annen gren

Pål Haugen Lillefosse (17), Gneist IL, sikret seg bronsemedalje på 100-meter med tiden 10.72 (+0.3) fredag kveld.

– Det var veldig gøy å løpe, men jeg var faktisk litt nervøs i forkant. Jeg kjente favorittstempelet i og med at jeg hadde beste personlige rekord av finalistene. Jeg hadde litt sein reaksjonstid og et par dårlige førstesteg, og fikk litt å hente inn. Men jeg er veldig fornøyd med at det ble en tredjeplass, sa Lillefosse til friidrett.no etter bronseløpet.

BRONSE: Stavhopperen Pål Haugen Lillefosse løp inn til bronse på 100 meter i U18-EM. Her fra Bislett Games tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

Stavhopperen var også i aksjon i stav og med 4.80 i kvalifiseringen tok han seg til finalen som går søndag. Etter en del venting gikk han inn i konkurransen på den høyden og tok den i på andre forsøk.

Fabian Weinberg fra Kristiansand sikret Norges første medalje i årets mesterskap da han ble nummer to i diskos med et kast på 58.84 meter.

Pers og uhell

Andreas Dixon (17) fra Fana ble slått ut på langhekken etter en åttendeplass i sitt forsøksheat med tiden 55.33.

Emma Moldestad Abotnes (16), Fana IL, landslagsdebuterte fredag, men klarte ikke å avansere til semifinalen på 200 meter etter at hun ble nummer syv i det andre forsøksheatet med 25.28/+1.6.

Håkon Litland (17) fra Laksevåg kom seg ikke til finale. Etter å ha kastet 63.96 endte han til slutt på en 25.-plass totalt fredag.

Hans-Magnus Haukøy (16), Gneist IL, var innblandet i et uhell og ble sist i sitt heat med 2.01.96, og kom seg ikke videre til semifinale på 800 meter.

Publisert: