Huseklepp slo tilbake med dobbel mot Skarsfjords menn

Erik Huseklepp svarte på forrige rundes vraking med å score to mot Hønefoss.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Han var skuffet etter å ha blitt henvist til benken mot Sogndal, Erik Huseklepp. Kantspilleren ble ofret for å få inn flere defensive kvaliteter, uten at det nødvendigvis var noen trøst.

Erik Huseklepp slo tilbake og scoret mot Hønefoss.

Mot Hønefoss søndag var han dog tilbake på laget, og han benyttet anledningen til å vise at det er der han fortsatt ønsker å være. Midtveis i første omgang både startet han og avsluttet angrepet som ga scoring, mens han to minutter inn i den andre satte inn mål nummer to for kvelden. Plutselig var han Branns toppscorer.Før Huseklepps målshow hadde Fredrik Haugen allerede dunket inn en kandidat til årets mål fra rundt 25 meter.

Dermed måtte Rune Skarsfjord se seg slått 3-0 i returen til Brann Stadion.

Kanonscoring

Steffen Lie Skålevik markerte seg tidlig i sin første kamp foran hjemmepublikumet. Allerede etter seks minutter fikk han en stor sjanse til å sende Brann i ledelsen, da han kranglet med seg ballen og plasserte den centimetere utenfor venstre stolpe.

Men det var en annen hordalending som skulle stjele showet innledningsvis. Etter elleve minutter bestemte Fredrik Haugen seg nemlig for bare å lukke øynene og smelle til kulen fra snaue 25 meter. Ballen akselererte som et F16-fly og smalt i nettet via tverrliggeren. En vanvittig scoring sendte Brann i ledelsen.

Det strålende solskinnet så ut til å ha smittet over på Brann-spillerne, for så spilleglade som de var i åpningen mot Hønefoss er det lenge siden noen har sett dem. Og jammen fikk de ikke betalt også. I det 19. minuttet startet Erik Huseklepp angrepet selv med å vende av en Hønefoss-back. Deretter var ballen innom Haugen og Kristoffer Barmen, før Huseklepp selv avsluttet med å plassere ballen til høyre for keeper og i mål.

Huseklepp-dobbel

Brann-spillerne mister neppe nattesøvnen av det Rune Skarsfjords menn presterte offensivt i første omgang, men det skulle ikke mye konsentrasjonssvikt til i Brann-forsvaret før også gjestene fikk en mulighet. Malick Mané fikk fyre løs fra 18 meter, men Piotr Leciejewski var parat.

Dermed gikk Brann i garderoben med en komfortabel tomålsledelse.

Det skulle ikke gå lang tid før den økte til en tremålsledelse. Annen omgang var ikke mer enn to minutter gammel da Huseklepp igjen var på pletten. Kantspilleren, som ble vraket til toppkampen mot Sogndal, dro seg forbi nok en Hønefoss-forsvarer og satte inn hans andre og Branns tredje for kvelden.

Kjempemiss av Skålevik

Brann fortsatte å angripe et stadig mindre inspirert bortelag. Bare minutter etter Huseklepps scoring, var det Barmens tur til å teste skuddfoten, men fra 18 meter klarte ikke midtbanespilleren å presse avslutningen under tverrliggeren.

Det var bare et mål fra Skålevik som manglet for å gjøre kvelden komplett, og etter 73 minutter skulle han få sjansen til å gjøre det. Den andre Stadion-debutanten, Amadiya Rennie, slo en perfekt pasning til krepsefiskeren, som fra to meter ikke klarte å få ballen forbi keeper. En bom som ga X-files-vibber.

Det ble aldri flere scoringer på Stadion. Brann vant komfortabelt 3-0 og klatret opp til en foreløpig tredjeplass på tabellen, à poeng med Kristiansund på annenplass. Sandnes Ulf møter Hødd mandag.

Publisert: