Ble hyllet med jubelrop og bare overkropper

<p><strong>HOLMENKOLLEN (<a href="http://aftenposten.no">aftenposten.no</a>):</strong> Odd-Bjørn Hjelmeset storkoste seg på sin siste reise som profesjonell langrennsløper. Og Kollenpublikummet visste å takke veteranen.</p>

Oslo. World Cup Homekollen. 5 mila i langrenn. På bilde Odd-Bjørn Hjelmeset. FOTO: ROBERT MCPHERSON
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

40-åringen gikk i dag sitt aller siste verdenscuprenn og med unntak av seierherre Eldar Rønning var det ingen tvil om hvem som fikk mest jubel hos hjemmepublikummet.

— Ubeskrivelig! Absolutt alle du går forbi roper på deg og takker deg. Det var massevis av karer som hadde skrevet på seg selv – det var ikke så interessant – men det var en del damer som viste sine edle frontdeler med navnet mitt på, og det likte jeg! skrattlo Hjelmeset etter målgang.

Ville være med

Det endte med en 52. plass – over ni minutter bak lagkompis og vinner Eldar Rønning, men Hjelmeset var like blid uansett.

— Jeg hadde en målsetting om å være med å kjempe. Jeg hadde det. Jeg bestemte meg for å ligge bak på første runde og ligge bak på andre runde. På tredjerunden da lå jeg bak, så da var det ganske enkelt. Da var det slutt, sier Hjelmeset og ler.

Nå er det slutt

Derfra og inn bare koste han seg.

- Plaster på såret

— Sisterunden var helt eventyrlig. Det var sånn stemning uti løypa der. Det er fint å gå alene og for da får du all oppmerksomheten, sier han og fortsetter.

- Jeg kunne gått to-tre runder til jeg i den farten der. Det var så moro. Men da jeg fikk flagget av sønnen min, Lars, da skjønte jeg at det var over.

- Hvordan føles det?

- Jeg vet ikke ... Jeg kommer alltid til å gå på ski. Og for meg var dette et fantastisk plaster på såret for ikke å ha fått gått VM her i fjor.

Publisert