Bakke: - Det spørs hvor lenge vi får beholde ham

Sogndals Petter Strand (20) var den desidert beste bergenseren på Stadion.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): På en kveld hvor absolutt ingenting stemte for Brann, var det likevel én bergenser som skinte sterkere enn den etterlengtede sommersolen. Problemet var bare at han var kledd i hvitt.

Morvik-gutten Petter Strand var involvert i så godt som alt Sogndal skapte offensivt. Utfordret han langs høyrekanten, skapte han problemer for backen. Plasserte han seg i mellomrommet, klarte ikke Branns midtbanespillere å markere ham. Og pasningene – de var upåklagelige.

Det var han som slo innlegget som førte til Sogndals første scoring, det var han som slo gjennom Mahatma Otoo da ledelsen ble doblet og det var hans innlegg som førte til at kampen ble punktert da Kristian Fardal Opseth satte inn Sogndals tredje scoring på akrobatisk vis.

ROSER SIN ARBEIDSHEST: Sogndal-trener Eirik Bakke.

— Jeg skal ikke trekke frem noen spillere, men Petter Strand ... Med den arbeidsinnsatsen han har, så spørs det hvor lenge vi får beholde ham, sier trener Eirik Bakke, som selvsagt var svært godt fornøyd med Stadion-returen.

Les også

Brann-treneren: - Alt som kunne gå galt, gikk galt

Ingen bitterhet

Fornøyd var også Strand, som knapt hadde verken stemme eller ord til å beskrive 4-0-seieren over laget han vokste opp som supporter av.

— Jeg gikk på Stadion da jeg var liten, og jeg har sett opp til dem som har spilt her. Da er det stort bare å få spille her, men enda større å vinne. Spesielt på denne måten, sier han.

— Jeg er også fornøyd med min egen prestasjon. Det var ekstra deilig å spille en slik kamp på Stadion, legger han til.

20-åringen kom aldri nærmere Brann enn en tribuneplass. Hans tid i Tertnes, samt imponerende prestasjoner som leiesoldat i FK Fyllingsdalen, gikk under radaren hos Branns utviklingsavdeling, og Strand endte opp med å forlate byen for ta nye steg.

Sogndal jubler etter scoring mens Brann depper.

Midtbanespilleren valgte å fortsette karrieren i Sogndal, hvor han nå er blant de viktigste spillerne på laget som leder 1. divisjon med elleve poengs margin. Da har han heller ingen grunn til å være bitter på Brann.— Når man ser hvordan det gikk i denne kampen, så har jeg vel ingen grunn til det? spør Strand retorisk.

- Så du føler ikke at du har hatt noe å bevise overfor Brann?

— Jeg har ikke hatt noe med Brann å gjøre annet enn at jeg har sett kampene deres. Det spesielle var å komme til Bergen og spille foran så mange folk jeg kjenner. Venner og familie. De var en god gjeng på tribunen, sier Strand.

Les også

Her blir Pedersen «grisetaklet» av lagkompisen

— Vil ikke dra fra Bergen nå

Han var langt fra den eneste bergenseren som smilte etter Branns ydmykende tap. For i Sogndals lagoppstilling var Bergen representert med hele tre spillere. I tillegg til Strand startet keeper Stefan Hagerup (21) fra Fyllingsdalen og Bønes-gutten Lars Christian Kjemhus (21) kampen.

Sistnevntes smil var nok byens største i minuttene etter kampslutt.

— Jeg har ikke lyst til å reise hjem fra Bergen nå. Jeg vil bli her å nyte det litt, men vi har kamp igjen på onsdag, så det blir ikke tid til det, sier han og ler.

Kantspilleren har selv en fortid i Branns ungdomsavdeling, og var med på å vinne NM-gull med klubben som guttespiller. Som junior forlot han klubben fordi han ikke følte at han ble satset på. Å komme tilbake til Stadion og rundspille sine gamle lagkamerater, beskriver han derfor som det største øyeblikket i karrieren.

— Alle opplevelsene jeg fikk være med på i Brann følte jeg meg ikke så delaktig i. Jeg satt som regel på benken og fikk noen minutter mot slutten av kampen. I Sogndal føler jeg at jeg bidrar, og da blir følelsen så mye bedre, sier Kjemhus.

- Føles det som en revansje?

— Nei, for jeg er fortsatt glad i Brann og jeg hadde en fin tid her. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at det er vanvittig deilig å slå dem.

Publisert: