Slik var Norlings 542 dager som Brann-trener

Han kom som frelser, men forlater Brann som middelhavsfarer i 1.-divisjon. Se hans siste pressekonferanse i Brann i vinduet ovenfor.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Høsten 2013 endte Rune Skarsfjords trenergjerning i Brann.Stagnasjon i resultatene, en plassering midt på eliteserietabellen, murring i spillergruppen og protester fra tribunene, førte til hans avgang.

27. november 2013 kunne BT avsløre at en svensk mestertrener kunne bli Skarsfjords erstatter.

Rikard Norling kan bli ny Brann-trener, het det i avisen, samtidig som Norling overraskende sa opp stillingen sin i Malmö.Samme kveld var BT på plass i Malmö og møtte ledelsen i den svenske klubben.

Neste morgen kom Norling med sin første uttalelse til bergenspressen. De to ordene «ingen kommentar» var i realiteten en kommentar god som noen.

Daværende Brann-topp Roald Bruun-Hanssen møtte Norling på Kastrup lufthavn i København før partene kom til enighet om å jobbe sammen.

Klokken 19.42 den 2. desember 2013 landet Norling i Bergen. BT var på flyplassen og fikk de første sitatene i hans nye by.— Nå er jeg her, og vi ser frem til å snakke sammen, sa Norling.

FYR OG FLAMME: Brann-fansen var i fyr og flamme da Norling kom.

Samtalene med Brann gikk som de skulle. Få dager senere ble han presentert som Brann-trener på en minneverdig seanse på Stadion. Supporterne møtte ham med bluss. Ulike medier sendte det hele direkte. Det var et show uten like og Norling sa han var kommet for å vinne titler. Avtalen han siden signerte, er fortsatt gjeldende – ut 2016.Om den spesielle pressekonferansen skrev Anders Pamer:

— Det eneste som manglet, var at en lam supporter reiste seg og gikk derfra.

Deretter har det omtrent bare gått nedover for Norlings Brann. I første treningskamp, på Gran Canaria, ble det tap 0-1. Og det mot B-laget til Las Palmas.Siden fikk Norling spissen han ønsket seg, Jakob Orlov. Prisen var på fire millioner kroner.

Deretter kom også Vadim Demidov inn, og i Bergen ble det mumlet om eliteseriegull under Norling. Demidov sa han lot seg overbevise av Norling etter 10 minutter i telefonen.

Alt etter seriestarten begynte mumlingen om gull å dø hen. Første kamp endte med 0-3-tap mot Sarpsborg 08.

KARIKATUR: Den spanske tegneren Luis Granena Lopez tegnet Norling slik tidlig i trenerens Brann-tid.

Brann tapte også første hjemmekamp, mot jumbotippede Stabæk. Etter 10 runder lå Norlings menn på 13 plass. Etter 15, halvspilt sesong, hadde laget falt under streken. Der holdt de seg stort sett resten av høsten.I siste serierunde berget Brann kvalifiseringsplassen etter 3-2-seier mot Haugesund, men etterpå kom oppturen i skyggen av Kristoffer Barmens nakkeskade.

Kampen før ble vunnet 2-1 mot Sogndal. Norlings lag virket å ha funnet vinnerformelen akkurat tidsnok.

Men i kvalifiseringskampene mot Mjøndalen gikk det meste på tverke igjen. Brann klarte bare uavgjort hjemme og fikk bank på bortebane. BT-kommentator Tore Strand skrev for første gang at Rikard Norling måtte trekke seg.

Tidligere denne uken gjentok Strand akkurat det. Etter pinlige 1-4 i Levanger, den fjerde strake 1.-divisjonskampen uten seier for Brann, og 9. plass på tabellen, var talen klar:

— Tiden er overmoden. Styret bør umiddelbart fjerne Rikard Norling fra stillingen som Brann-trener.

Torsdag skjer det.

Publisert