Vant to kasser cola på Mjøndalen-opprykket

Stemningen sto i taket på Mjøndalen Gjestgiveri da lokale blodfans feiret opprykket for bygdas fotballag til eliteserien.

  • Jan Gunnar Furuly
  • Hans O. Torgersen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

MJØNDALEN: Det var stappfullt på de lokale kneipene i Mjøndalen da Aftenposten besøkte stedet i opprykksrusen sent onsdag kveld. Aller mest kokte det på Mjøndalen Gjestgiveri, der brunkledte fans skålte i øl.

Ute i gatene var det så å si folketomt.

Sett nesten alle kampene i år

— Dette er så herlig!

LYKKERUS: Mjøndalen Gjestgiveri var et av stedene der de lokale supporterne feirt seieren over Brann og opprykket til eliteserien. Brødrene Pål (t.v.) og Peer Døllingen, og i midten bak, Haakon Tveito.

Brødrene Peer og Pål Døllingen har fulgt Mjøndalen i tykt og tynt siden de var guttunger.— Det startet med at bestefaren vår tok oss med på kamper. I år har vi fått med alle seriekampene, unntatt tre. Også da Mjøndalen var i 3. divisjon fikk med oss nesten alle kampene. Det går ikke an å svikte laget sitt, sier Peer, mens ekstatiske fans skråler seierssanger i bakgrunnen.

Haakon Tveito har store deler av slekten sin i Bergen, men er strålende fornøyd med at Mjøndalen vant på bekostning av Brann, som nå må gå den tunge veien ned til 1. divisjon for første gang siden 1985. Også den gang var det nettopp Mjøndalen som vant i en skjebnesvanger kamp – på et tidspunkt da Brann i årevis hadde vært Norges heislag nummer en, på vei opp og ned i toppserien.

Fikk rett i spådommen

— I kveld angrer jeg på at jeg ikke satte 1000 kroner på Oddsen på veddemålet jeg gjorde med noen på jobben. Før serien startet tippet jeg nemlig at Strømsgodset skulle bli nummer fire i eliteserien, og at Mjøndalen rykket opp, flirer Tveito.

Veddemålet gir ham nå to kasser cola, men han ser for seg at det kunne blitt store penger å vinne på akkurat den kombinasjonen på Oddsen.

Og neste år gleder gjengen seg til å møte kremen av fotball-Norge og til storslagne lokaloppgjør mot naboklubben Strømsgodset.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk