Kriseplan for dårlige dager

<p>Nå skal Andreas Thorkildsen (29) kaste langt også når teknikken ikke stemmer.</p>

Publisert:

Norway's Andreas Thorkildsen competes on his way to winning the silver in the Men's Javelin Throw final at the World Athletics Championships in Daegu, South Korea, Saturday, Sept. 3, 2011. (AP Photo/Kevin Frayer) Foto: Kevin Frayer

OSLO (fvn.no): — Vi jakter hele tiden på det optimale, vi ønsker at Andreas skal kaste perfekt. Men de dagene hvor hodet eller beina ikke er med, må vi kanskje ha en annenserve, illustrerer trener Åsmund Martinsen med en tennismetafor.

I fjor ble Thorkildsen passert både i VM i Sør-Korea og i Diamond League sammenlagt. I VM-finalen stemte så å si ingenting teknisk for nordmannen, likevel ble det sølv. Tyske Matthias de Zordo kastet 86,27 og vant gullet, mens Thorkildsen kun klarte å svare med 84,78. Forøvrig et kast han selv beskrev som flaks.

— Vi må ha en strategi for hvordan vi løser sånne situasjoner. Slik det var på slutten av fjorårssesongen, fikk han det ikke helt til å stemme. Han fikk ikke kreftene til å gå ut i spydet, så hvordan løser man det? Hva skal Andreas tenke på da for å gjøre det best mulig den dagen? Det er greit at det optimale ikke går, men da må vi gjøre noe annet. Det er slike ting vi har lært oss, sier Åsmund Martinsen.

Eleven er for tiden i San Diego på det første av to treningsopphold i treningseldoradoet. Martinsen reiser etter over helgen. I USA skal Thorkildsen så smått begynne å kaste spyd igjen etter opptreningen som fortsatt står på.

Publisert: