- Vi har ikke plass til dette i norsk fotball

VIF-trener Kjetil Rekdal med bønn til Vålerenga— og Brann-supporterne.

BRÅK: Sist Vålerenga og Brann møttes på Ullevaal, måtte politiet i aksjon. Det håper Vålerenga-trener Kjetil Rekdal å få en slutt på.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I fjor ble oppgjøret mellom Vålerenga og Brann skjemmet av bråk mellom såkalte casualssupportere. Politiet måtte bruke tåregass for å roe gemyttene utenfor Ullevaal.

Politiet hadde rammet inn området utenfor landskamparenaen med biler og uniformert og sivilt politi. Likevel ble det uhyggelig stemning da grupperinger fra de to lagene møttes.

VIF-trener Kjetil Rekdal ber innstendig om at supporterne oppfører seg når det lørdag er klart for nytt møte mellom lagene.

— Har ikke plass

Casual-bråk utenfor Ullevaal- Min oppfordring er at vi lar fotballen være i fokus. Det er utrolig viktig. Dette gjelder ikke bare oss, men også andre klubber som har alternative supportere som ønsker å vise seg frem. Vi har ikke plass til dette i norsk fotball. Og spesielt ikke ettersom produktet vårt på mange måter er skadeskutt nok som det er. Jeg håper virkelig de som kommer fra Bergen og de som holder til i Oslo holder seg unna hverandre, sier Rekdal til Aftenposten.

Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, sa dette etter scenene på Ullevaal for ett år siden.

— Når det lukter pepperspray utenfor Ullevaal stadion en time før avspark, er det noe som er galt. Dette er helt forkastelig. Jeg føler meg maktesløs.

Fikk eget felt

Men mye er skjedd siden den gang. Vålerenga gikk i dialog med sine alternative supportere, og dialog, samarbeid og et eget Ultras-felt på Ullevaal har løst mye. Derfor tror ikke Sandnes lørdagens kamp blir noen reprise på fjoråret.

— Vi har jobbet langsiktig med dette, og opprettelsen av et eget Ultras-felt på Ullevaal, samt god dialog, har ført frem. Vi ønsker ikke å snakke om det som skjedde i 2013. Vi har brukt masse tid på dette, og du kan si vi har laget noen rammer for hvordan vi vil ha det, hva som er akseptabelt. Også på Ultras-feltet. Og jobben som er blitt gjort har vært bra, sier Sandnes.

- Har dette fungert?

— Ja. Det har vært veldig god oppførsel og ikke minst veldig god stemning på Ullevaal, både fra Klanen og fra Ultras-feltet. 2014 har vært en god sesong i så måte, uten noen episoder, sier Sandnes.

Fotballfest

Anita Alexandersen er arrangementssjef på Vålerengas hjemmekamper. Hun føler seg trygg på at jobben som er blitt gjort rundt supporterkulturen vil forhindre nye episoder som i fjor.

Derfor vil de to lags supportere holdes adskilt før kampen. Det skal forhindre konfrontasjoner.

— Vi har gjort mye siden den kampen i fjor. Den gang markerte vi også at nok er nok, sier Alexandersen.

Resultatet ble at et tyvetall supportere ble utestengt fra Vålerengas kamper .

Flere av disse er nå tilbake. På det omtalte Ultras-feltet.

— Vi har hatt mange gode prosesser med våre egne. Det har resultert i et eget tribunefelt, samt at de som var ute, nå får komme inn igjen. Vi samarbeider godt, og planlegger disse kampene som defineres som høyrisikokamper, godt. Jeg tror ikke det vil skje noe rundt våre kamper. De får utføre sine hobbyer på andre arenaer enn på vei til og fra kamp. Vi arrangerer fotballfest, vi, og det skal være trygt og godt å gå på kamp, sier hun.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk