Dette er Trondheims-Ørns nye trener

Trond Schjølberg har signert toårsavtale med Norges mest meriterte klubb på damesiden.

Trond Schjølberg.
  • Eirik Bernhard Grønning
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Schjølberg ledet Grand Bodø til opprykk til Toppserien i sin femte sesong i klubben, før bodølaget fikk det tungt i returen på øverste nivå forrige sesong, og endte helt sist på tabellen. Midt i sesongen ga Schjølberg seg i klubben på grunn av sykdom i nær familie. Dermed ble med seks år hos rødtrøyene fra Bodø.

Etter en pause fra fotballen, er den mangeårige treneren tilbake. Nå tar han med seg flyttelasset, og flytter fra Bodø til Trondheim.

Cupfinaletapet ble Dahles siste

Schjølberg tar over hovedansvaret i Trondheims-Ørn som spilte cupfinale i fjor høst, etter å ha kommet på en skuffende åttendeplass på tabellen. Det under ledelse av Thomas Dahle, som måtte gi seg som trener i klubben da han ikke fikk fornyet permisjonen fra sin sivile jobb ved St.Olavs.

— Jeg sitter med en klump både i magen og halsen når jeg snakker om dette. Det har vært et fantastisk spennende prosjekt, sa Dahle til Adresseavisen da valget var klart i midten av desember.

— Jeg vet at det ikke er forenelig å trene Trondheims-Ørn ved siden av å ha annen jobb. Det fungerer ikke. Derfor tok jeg dette valget nå, forklarte Dahle som også venter sitt andre barn tidligere kaptein Solfrid Andersen Dahle, som la opp som spiller etter 1-2-tapet i cupfinalen mot Lillestrøm i november i fjor.

- Gammel storhet med stort potensiale

Dermed måtte Ørn ut på jakt etter en trener. Valget ble klart tirsdag kveld, da Schjølberg ble lansert som Dahles etterfølger.

— Jeg ser veldig frem til denne utfordringen i en gammel storhet som er i ferd med å bygge seg opp igjen, sier den nye Ørn-treneren til egne hjemmesider.

— Det satses bra i klubben som har en meget spennende spillergruppe med stort potensiale og dette er en utfordring jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på, sier Schjølberg.

Som denne uken er på ferie, men slutter seg til sin nye arbeidsgiver i neste uke.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Thomas Dahle ferdig som trener i Ørn

  1. Kvinnefotball
  2. Trondheims-Ørn
BT anbefaler

Vedsalget tar av i august. Her er det billigst.

– Det var en her tidligere i dag som skulle ha 50–60 sekker, sier Stig Atle Eriksen.

LES SAKEN