Ny andreplass til Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen kom fire poeng til kort i kampen om verdenscuptittelen på 1500 meter.

Publisert Publisert

2. PLASS: Sverre Lunde Pedersen kom på 2. plass i 1500-cupen. Denny Morrison kunne juble for seier, mens Kjeld Nuis tok tredjeplassen. Foto: NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen ble lørdag nummer to på 5000 meter og dermed også nummer to sammenlagt i langdistansecupen. Da verdenscupen ble avsluttet i tyske Erfurt søndag, skjedde akkurat det samme på 1500 meter.

Med 1.46,51 var han 36 hundredeler bak Denny Morrison. I sammendraget fikk Morrison da 30 poeng mer enn Pedersen, slik at canadieren endte på fire poeng mer.

— Tatt det siste steget

Så nær sammenlagtseier var Pedersen at NRK-kommentatorene Eirik Koren og Even Wetten først utropte 22-åringen til vinneren. Løpet førte, som de ganske riktig påpekte, Pedersen forbi Kjeld Nuis, men de glemte at det altså ikke var nok til å holde Morrison unna toppen av listen. Wetten mener Pedersen uansett har all grunn til å smile over resultatet.

— Hvilken helg og hvilken sesong. Nå har Sverre Lunde Pedersen endelig tatt det siste steget han trengte for å komme helt opp i verdenseliten. Han har vært best for alderen siden han var 13-14-år, og er gradvis blitt bedre. Dette er utrolig gledelig, og bare starten på en stor skøytekarriere, sa Wetten.

Akkurat som lørdag soper Pedersen inn ca. 89.000 kroner for den doble andreplassen. Det betyr at han er oppe i ca. 178.000 i premiepenger i løpet av helgen.

Håvard Lorentzen havnet helt sist på 1500-meteren med tiden 1.50,59. ## Bedre av Hvammen

Tidligere søndag hadde Espen Aarnes Hvammen femte raskeste tid på 500-meteren i tyske Erfurt. Eidsvold-løperen noterte 35,20. Det var 23 hundredeler opp til den russiske vinneren Ruslan Murasjov.

Lørdag skøytet Hvammen inn til en sjuendeplass. I verdenscupsesongens siste 500-meterløp forbedret han seg med to plasser og gikk 14 hundredeler raskere.

Nummer åtte

På kvinnenes 3000 meter tok Ida Njåtun åttendeplassen. Asker-jenta klokket inn på 4.11,98. Hun endte 7,92 sekunder bak vinneren Martina Sablikova.

Ikke uventet stakk Sablikova av med seieren på 3000 meter. Tsjekkeren slo Marije Joling fra Nederland med 1,58 sekunder. Sablikova er også en soleklar vinner av verdenscupen på distansen.

Njåtun gikk også 1000-meteren, og der ble hun også nummer åtte. Hun var i mål på 1.17,62. Løpet ble vunnet av amerikanske Brittany Bowe (1.14,61).

Forrige måned tok Njåtun en svært overraskende bronse i allround-VM. (©NTB)

Publisert