Etter storspill: Nå venter benken for Åsane-keeperen

Eirik Østgaard holdt nullen for tredje gang på fire kamper. Likevel vet han at benken venter.

Imponerer: Åsane-keeper Eirik Østgaard har sluppet inn to mål på fire kamper. Søndag ble det 0-0 mot Sandnes Ulf. Her takker han Sandnes Ulf-målvakt Hannes Halldorsson for kampen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Han har vært den kanskje aller mest solide på et imponerende Åsane-lag i sesonginnledningen. På de fire kampene Eirik Østgaard har spilt, har han sluppet inn to mål og holdt nullen i tre kamper.

Likevel ble 30-åringen plassert på benken både borte mot Nest-Sotra og borte mot Fredrikstad. Da valgte trener Kjetil Knutsen å la Martín Sanchez Olsen stå mellom stengene.

Østgaard selv smiler lurt og trekker pusten dypt når BT bringer temaet på banen etter søndagens 0-0-kamp mot Sandnes Ulf.

Les også

Åsane er fortsatt ubeseiret etter seks kamper

— Utfordrende

— Det er ... vanskelig. Det er utfordrende å mobilisere. Men styrken i det er at vi har et godt keeperteam. Vi pusher hverandre, og skulle det skje noe, har vi veldig god dekning på keeperplass, sier Østgaard.

- Kan dere stå annenhver kamp gjennom hele sesongen, eller mener du at man må velge en førstekeeper?

— Uff, jeg skal ikke si for mye nå rett etter kampen. Jeg gikk inn i sesongen med håp og tro om at jeg skulle stå alt sammen, innrømmer Østgaard og kikker seg over skulderen, der trener Knutsen står og følger med en meter bak.

Jevnt

Hele den spesielle keepersituasjonen handler om at Knutsen ser på både Østgaard og Olsen som mer enn gode nok til å stå i mål i 1. divisjon.

I Nest-Sotra i fjor spilte sistnevnte nesten samtlige kamper, mens Østgaard var en svært viktig bidragsyter i Åsanes opprykk fra 2. divisjon.

— Det har vært utrolig jevnt mellom de to keeperne, og begge jobber vanvittig dedikert på trening. Dette kan vinkles negativt, men jeg vinkler det kun positivt. Forrige kamp sto Martín, nå kom Østgaard mentalt og fysisk klar til denne kampen, sier Knutsen, som understreker at situasjonen kan endre seg i løpet av sesongen.

— Det er opp til dem som er i konkurransesituasjonen å ta plassen. Jeg er fullt klar over resultatene Østgaard har vist, og her gjorde han en meget god kamp. Samtidig gjorde Martín en veldig god kamp sist, sier treneren.

- Uvant

Nummer to-målvakt, eller hva man nå skal kalle ham, Olsen mener den nåværende situasjonen er til å leve med for begge parter.

— Selvsagt er det konkurranse mellom oss, men akkurat nå er vi mer et team enn vi er konkurrenter. Vi vet at vi som oftest spiller annenhver kamp, da er det lettere å backe hverandre opp. Vi kommer veldig godt overens, sier 23-åringen.

— Har du vært med på en slik måte å løse keepersituasjonen på før?

— Nei, det er første gang, så det er litt uvant. Men jeg synes at vi er to for gode keepere til at en av oss skal sitte på benken i 30 kamper, sier Olsen.

Gode kompiser

— Martín er en svært god keeper, og jeg har stor respekt for det han gjorde i fjor. Ikke minst er han en bra treningspartner i hverdagen. Kjemien oss imellom er briljant. Vi backer hverandre, og det blir ikke som med Jens Lehmann og Manuel Almunia i Arsenal, som måtte ha to separate keeperøkter, flirer Østgaard.

— Man blir kompiser, lørdag var jeg hjemme hos Martín på FIFA-kveld og grilling. Den biten er helt uproblematisk, men vi skulle spilt i Champions League, slik at vi hadde flere kamper å dele på.

- Hvem står mot Nest-Sotra i cupen onsdag?

— Det får du spørre Kjetil om. Det eneste jeg vet, er at man ikke kan ta noe for sikkert, svarer Østgaard.

- Hvem står mot Nest, Knutsen?

— Martín! fastslår treneren for laget som fortsatt topper tabellen i 1. divisjon.

Åsane hadde store sjanser før pause, mens Sandnes Ulf tok litt over i andre omgang.

— Jeg er litt misfornøyd. Til tross for en elendig bane som ikke var blitt vannet, leverte vi veldig bra fotball. Vi skulle ha vunnet, mener Østgaard.

Publisert: