Beskjeden fra Italia-sjefen er dårlig nytt for Sveriges EM-sjanser

Antonio Conte planlegger å spare spillere mot Irland.

Det kan bli tøft for Sverige og Zlatan dersom Irland vinner mot Italia NTB SCANPIX

Italia er allerede videre i EM etter seier mot Belgia og Sverige. Siste kamp mot Irland har derfor ingen betydning for italienerne.

Men den siste kampen er av stor betydning for de tre andre lagene i gruppa, Belgia, Sverige og Irland. Sverige er avhengig av å ikke tape mot Belgia for å unngå hjemreise etter gruppespillet — uansett hvordan kampen mellom Belgia og Irland lørdag kveld går. En Italia-seier mot Irland i siste kamp er også svært gunstig.

Les også

Fansen pep mot egen stjernespiller: - Ingen fortjener slik behandling

Les også

Slik reagerer svenske aviser etter tapet

Nøkkelspillere kan bli benket

Derfor er beskjeden fra Italia-sjef Antonio Conte svært lite ønskelig sett med svenske øyne.

— Jeg kommer til å hvile spillere i den siste gruppekampen, og slippe til de som har sittet på benken, sier han ifølgeirske The Sun.

Italia-sjef Antonio Conte vil spare spillere i den siste gruppespill-kampen. NTB SCANPIX

Avisen spekulerer i om nøkkelspillere som Girogio Chiellini, Leonardo Bonucci og Daniele De Rossi er blant dem som blir satt på benken. Alle er bare ett gult kort unna suspensjon. I tillegg sto Gianluigi Buffon og Antonio Candreva over lørdagens trening på grunn av mulige skader.

Les også

Zlatan etter nedturen: - Vi har fortsatt gode muligheter

Slik går Sverige videre

Selv med ett poeng — og null skudd på mål, har fortsatt svenskene en sjanse til å gå videre fra gruppespillet. Etter to kamper har Italia seks poeng, og er allerede videre. Irland har ett poeng, og Belgia har null. Disse to lagene møtes lørdag kveld.

Svensk seier mot Belgia kan gi svenskene andreplass i gruppa, med mindre Irland vinner sine to siste kamper. Vinner Irland begge sine siste er det også mulig å kapre en av plassene som gis til de beste treerne.

Med svensk tap mot Belgia er det kjørt. Med uavgjort er svenskene avhengig av et uavgjortresultat mellom Irland og Belgia, og at italienerne vinner mot Irland med mer enn ett mål.