Nytt målfoto-drama for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen hadde ikke millimeterne på sin side da han ble nummer to på åpningsetappen i Tour of Britain søndag. Alexander Kristoff tok fjerdeplassen.

Publisert: Publisert:

Edvald Boasson Hagen tråkket inn til annenplassen da han ble slått av Caleb Ewan i Tour of Britain søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Under årets Tour de France opplevde Boasson Hagen flere ganger å se seieren ryke på målfoto. Søndag kom han nok en gang til kort i en svært jevn spurt. Denne gangen var det Caleb Ewan som kunne feire.

– Det gikk akkurat ikke. Jeg har vært i den posisjonen før, men det er mange etapper igjen. Det var surere i Tour de France, det var litt større. Her er det flere muligheter, sa Boasson Hagen til NRK og la til:

– Det var en tett fight. Laget gjorde en kjempegod jobb. De skulle kjøre hardt for å få en mindre gruppe til mål, og det fungerte bra.

Les også

Da suksessen uteble, merket Boasson Hagen folks tvil: – Mange har vært negative

Formen til både Boasson Hagen og Kristoff lover bra foran sykkel-VM på hjemmebane i Bergen. Fellesstarten går 24. september.

Det var for øvrig Ewans tiende seier i årets sesong. Australieren tråkket inn til seier på tiden 4.34.17 etter 190 kilometer på sykkelsetet.

Etappen gikk mellom Edinburgh og Kelso i Skottland.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

Publisert: