Fire klubber kan få poengtrekk neste sesong

<p>Brann, Strømsgodset, Bodø/Glimt og Løv-Ham har fått irettesettelse av NFF.</p>

Oslo 20101108.Fotballpresident Yngve Hallén under presentasjon av klubblisensrapport for første halvår 2010.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Brann, Strømsgodset, Bodø/Glimt og Løv-Ham har fått irettesettelse av Norges Fotballforbund (NFF) grunnet dårlig økonomi. Utfallet kan bli at de starter med minuspoeng i 2011. Flere norske klubber er pålagt handlingsplaner av NFF fordi de har levert røde tall ved tidligere rapporteringer. Av disse har fem klubber ikke vist evne til å følge sin plan og derfor fått en irettesettelse av forbundet.

– Det er første gang vi tar i bruk en slik irettesettelse. Dette er den alvorligste reaksjonen vi kan gi klubbene på nåværende tidspunkt. Dersom de ikke klarer å ta de grepene som er nødvendige fram mot neste rapporteringspunkt, vil klubbene i første omgang bli trukket ett poeng ved sesongstart neste år, sa fotballpresident Yngve Hallén til NTB under presentasjonen av lisensrapporten for første halvår i år.

– Alvorlig

Klubbene det er snakk om er eliteserieklubbene Brann og Strømsgodset, samt Bodø/Glimt og Løv-Ham fra 1. divisjon. Også Moss har fått en tilsvarende irettesettelse. Men siden de nylig rykket ned til 2. divisjon, trenger de ikke å søke ny lisens, og de vil dermed ikke bli trukket poeng.

– En slik irettesettelse er svært alvorlig. Vi ønsker selvsagt å unngå poengtrekk, og det gjør også klubbene. Jeg håper og tror de ser alvoret av dette og gjør de grepene som trengs for å komme à jour med handlingsplanen igjen, sa Hallén.

Strømmen best

Men NFF hadde ikke bare negative tendenser å vise til under onsdagens presentasjon. Flere klubber har gått fra «røde» til «gule» tall og prognosene for resten av året er positive.

– Vi ser at klubbene som tar økonomien på alvor gjør det bedre. Det er mange positive tegn, men vi er fremdeles bekymret for noen klubber som ikke jobber godt nok, sa leder i klubblisensnemnda, Jan Løkling, til NTB.

De beste eksemplene fra eliteserien er ifølge Hallén Lillestrøm og Vålerenga, men som det aller beste eksemplet trakk han fram 1. divisjonsklubben Strømmen.

– Strømmen har en relativt liten økonomi, men har klart seg bra. De har latt være å falle for fristelsen å kjøpe seg til suksess, men likevel prestert sportslig. Det samme gjelder for Ranheim, samt Sogndal og Sarpsborg, sa Hallén.

Tre får handlingsplan

Strømmen er den eneste klubben i 1. divisjon som rapporterte «grønne» tall for første halvår i 2010. På motsatt side befinner Alta, Fredrikstad og Nybergsund seg. De tre klubbene har gått fra gule til røde tall og blir pålagt å følge en handlingsplan.

Et positivt signal fra eliteserien var Start, som er ferdig med sin handlingsplan og leverte gule tall for andre gang på rad. (©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk