Mikkelsen ble verdensmester uten å starte: – Det er ikke der jeg helst vil være

Andreas Mikkelsen (32) ble i helgen verdensmester – og ligger også an til å bli europamester i rally for 2021. Men der stopper det – foreløpig.

GULL OG GULL: Andreas Mikkelsen gjør stor suksess - men i «feil» klasse.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert

Skoda-fører Mikkelsen stilte ikke til start i Spania i helgen, men resultatene gikk til de grader hans vei at han likevel sikret mesterskapet i den såkalte WRC2-klassen, altså den nest mest prestisjefylte klassen i rally.

– Jeg var på plass, uten kjøredress. Det var litt merkelig å bli mester uten å kjøre, sier Mikkelsen til VG – i bilen på vei hjem til Monte Carlo.

Han leder også EM klart og ligger an til å ta gullet også der.

Hverken norske Mads Østberg (med kartleser Torstein Eriksen) eller finnen Teemu Suninen kapret nok VM-poeng i Spania til at de kan ta opp konkurransen om totalseieren med Mikkelsen.

Les også

Red Bull «stiller spørsmål» ved Hamiltons motor: – 15–20 km/t raskere

Om det blir avansement til den mest prestisjefylte klassen, WRC, for Mikkelsen i 2022? Foreløpig ser det ikke ut til. Det har rally-eksperten Luke Barry på motorsportssiden Dirt Fish tatt tak i. Han spør:

«Blir Mikkelsen urettferdig oversett?».

Barry stiller spørsmålet med bakgrunn i at finnen Esapekka Lappi skal dele bil nummer tre i Toyota-teamet sammen med Sebastien Ogier neste år (Oliver Solberg skal ha samme rolle i Hyundai-teamet).

– Rally handler ikke alltid om resultater, skriver Barry - og viser blant annet til at Mikkelsen var ute med corona-smitte sist sommer.

STOR SATSING: Skoda satser hardt på Andreas Mikkelsen. Her er hele teamet samlet etter seieren i Akropolis-rallyet i september.

– Jeg føler at jeg fortjener å være i WRC-klassen, der jeg tidligere har tre bronsemedaljer, sier Mikkelsen til VG.

– Det er gøy å bli verdensmester i WRC2-klassen, men det er ikke der jeg helst vil være.

– Hva står det på?

– Problemet i WRC er antall tilgjengelig seter. Det er få bilfabrikker i VM. Det eneste jeg kan gjøre er å være først i køen når det åpner seg en mulighet. Når jeg vinner VM-tittelen i WRC2 og høyst sannsynlig også EM, så får jeg ikke gjort så mye mer.

– Hva med Ford?

– I Ford må du ha med penger hvis du skal ha et sete. Det er ikke aktuelt for meg.

Les også

Oliver Solberg rykker opp som VM-fører: – Nå blir vi mest foreldre

Andreas Mikkelsen har tilbud om å fortsette for Skoda i WRC2-klassen. Det er ikke det han aller helst vil, men innrømmer at det ligger an til å starte også sesongen 2022 der.

– Så får vi se hva som kan skje videre ...

Les også

Brudd mellom Oliver Solberg og kartleseren: – Det er ikke ideelt

Mikkelsen startet 2021 veldig sterkt med seier i Monte Carlo og 2. plass i Sverige. Siden har han vunnet også i Estland og i Hellas. Nordmannen har fire ganger denne sesongen vunnet den såkalte «power stage», noe som gir bonuspoeng i sammendraget.

Mads Østberg ble verdensmester i den samme klassen i 2020. Hans kartleser Torstein Eriksen sikret seg i helgen VM-gullet blant kartleserne.

Publisert
  1. Motorsport
  2. Andreas Mikkelsen
  3. Rally
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Brann-kapteinen er på vei vekk

  2. «Kom dåke ut», skrik 14-åringen til søskena. Han høyrer at det er heilt stille i framsetet.

  3. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

  4. Naken mann stjal boxershorts

  5. 897 nye smittede - men stadig færre innlagt

  6. Da presidenten uttalte: «I Tsjetsjenia har vi ikke homofile», flyktet de til Bergen