Ruud med walkover til semifinalen: – Kan være en ulempe

Casper Ruud (22) har fått en enkel vei til semifinale i Båstad. Det trenger ikke å være utelukkende positivt for det norske håpet.

TIL SEMIFINALE: Casper Ruud møter Robert Carballés Baena i semifinalen i Båstad.
 • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert

– Det kan være en ulempe for Ruud. For motstanderne har spilt tre tøffe kamper, og fått en bedre følelse med vær, vind og forhold, mener tenniskommentator i Eurosport, Sverre Krogh Sundbø.

Ruud er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Sverige, og slapp derfor å spille første runde. I andre runde feide han danske Holger Rune (18) enkelt og raskt av banen, før han vant på walkover i tredje runde mot en skadet Henri Laaksonen.

VG+ sender Ruuds semifinale i Båstad lørdag kl. 14.20.

Walkover er ikke hverdagskost for Ruud. Han er den spilleren i verdenstoppen som har fått færrest de siste årene. På grunn av den lette veien i Båstad, har nordmannen kun spilt 14 game på veien til semifinalen.

– Det er ikke bare-bare å ta fatt på et tøft oppgjør. Solid matchtrening er viktig, og det har han fått null av. Han har ikke spilt en hard kamp siden Wimbledon-tapet mot (Jordan) Thompson, sier Krogh Sundbø.

– Sånn er den bransjen her. Han er i semi og er fornøyd med det. Nå kan han trene litt i stedet. Det har ikke blitt så mange walkovers for Casper i karrieren, så han får være fornøyd med at han får spare litt krefter, sa Christian Ruud til VG etter «kampen» mot Laaksonen.

Ruud øyner nå sin tredje ATP-seier i karrieren. 22-åringen fra Snarøya har tidligere gått til topps i Buenos Aires (2020) og Genève (2021), og er nå den største favoritten til å vinne i Båstad.

I semifinalen møter han Robert Carballés Baena (97 i verden).

– Han er god på grusen, men han er en spiller som en Ruud i form skal slå. Jeg blir overrasket om han klarer å stå imot trykket Ruud byr på, sier Krogh Sundbø.

Les også

Ruud øyner topp ti på verdensrankingen: – Ser at det er innenfor rekkevidde

Kommentatoren understreker at nordmannen fremdeles må prestere, og at bare en liten formdupp kan skape trøbbel.

– Man kan glemme at alle på topp 100 er rivende gode, men Casper har fått ekstremt mye erfaring og blitt god til å takle favorittrollen. Han har spilt mange viktige kamper i kvart- og semifinaler, og slike situasjoner er ikke fremmed for ham lenger, mener Krogh Sundbø.

Ruud har et uttalt mål om å komme seg inn blant topp ti i verden. Ifølge Eurosport-kommentatoren kan en turneringsseier i Sverige kanskje sende ham opp på 13.-plass.

Det norske stortalentet har også en ATP-finale i november innenfor rekkevidde. Der er Ruud rangert som nummer elleve, bare de åtte beste for spille prestisjeturneringen. En seier i Sverige kan også være et viktig bidrag mot dette målet.

Husk: Ruuds semifinale i Båstad ser du på VG+ lørdag kl. 13.

Publisert
 1. Tennis
 2. Casper Ruud
 3. ATP
 4. Swedish Open
 5. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Ny vurdering torsdag

 2. Kjøpesenter evakuert etter melding om røyk

 3. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

 4. – Hei, du bak gardinen, som ikke åpnet da jeg ringte på. Jeg så deg nok.

 5. Sjukepleiaren grøssa då ho fekk høyre korleis pasienten vaska seg

 6. – Vi har aldri opplevd liknende