Koeman under press i Barcelona – nektet å svare på spørsmål

Ronald Koeman har tøffe dager som Barcelona-trener. Onsdag møtte han til pressekonferanse bare for å lese opp en forsvarstale om seg selv og klubben.

 • NTB, VG
Publisert Publisert

Nederlenderen svarte ikke på spørsmål og forlot podiet etter å ha sagt det han hadde på hjertet. Opptrinnet ga et tydelig bilde av en presset mann.

– Hei, alle sammen. Denne klubben er i en oppbyggingsfasen med meg som trener. Vi må bygge opp troppen uten å gjøre noen store investeringer, og det tar tid, sa Koeman.

Han har den siste tiden fått kraftig kritikk i Spania. Barcelona har kun vunnet to av sine fire første kamper i La Liga, og i Champions League-åpningen ble laget knust 0-3 hjemme mot Bayern München.

– Våre unge talenter kan bli stjerner om et par år. De kommer til å få muligheter, akkurat slik det ble gjort med Xavi og (Andreas) Iniesta i sin tid, men vi ber om tålmodighet, sa Koeman videre.

Koeman og Messi før argentineren gikk til PSG.

58-åringen har ikke mye til overs for dem som krever hans avgang. Han mener dagens Barcelona-lag fortjener supporternes støtte.

– Det vil være en suksess å komme høyt på tabellen i La Liga, og i Champions League kan vi ikke forvente et mirakel. Tapet mot Bayern burde settes i perspektiv. Laget burde får støtte, både med ord og handling.

Barcelona er i store økonomiske problemer. I sommer greide ikke klubben å sikre seg Lionel Messi på en ny kontrakt og så ham forsvinne til Paris Saint-Germain. I tillegg er Antoine Griezmann lånt ut til Atlético Madrid for å spare lønnsutgifter.

(NTB)

Publisert
 1. FC Barcelona
 2. Ronald Koeman
 3. La Liga
 4. Fotball
BT anbefaler

Mann (63) døde – skal ha kjørt inn i bom

Tunnelen var stengt grunnet bilberging da dødsulykken skjedde.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Rømte bygget i natt: – De mente å se sprekker i taket og gulvet

 2. Mann med kniv på Haraldsplass

 3. – 2300 kroner, kan det være sant?

 4. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

 5. Denne løsningen kan spare deg for tusenlapper på strømregningen

 6. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?