Koeman under press i Barcelona – nektet å svare på spørsmål

Ronald Koeman har tøffe dager som Barcelona-trener. Onsdag møtte han til pressekonferanse bare for å lese opp en forsvarstale om seg selv og klubben.

 • NTB, VG
Publisert Publisert

Nederlenderen svarte ikke på spørsmål og forlot podiet etter å ha sagt det han hadde på hjertet. Opptrinnet ga et tydelig bilde av en presset mann.

– Hei, alle sammen. Denne klubben er i en oppbyggingsfasen med meg som trener. Vi må bygge opp troppen uten å gjøre noen store investeringer, og det tar tid, sa Koeman.

Han har den siste tiden fått kraftig kritikk i Spania. Barcelona har kun vunnet to av sine fire første kamper i La Liga, og i Champions League-åpningen ble laget knust 0-3 hjemme mot Bayern München.

– Våre unge talenter kan bli stjerner om et par år. De kommer til å få muligheter, akkurat slik det ble gjort med Xavi og (Andreas) Iniesta i sin tid, men vi ber om tålmodighet, sa Koeman videre.

Koeman og Messi før argentineren gikk til PSG.

58-åringen har ikke mye til overs for dem som krever hans avgang. Han mener dagens Barcelona-lag fortjener supporternes støtte.

– Det vil være en suksess å komme høyt på tabellen i La Liga, og i Champions League kan vi ikke forvente et mirakel. Tapet mot Bayern burde settes i perspektiv. Laget burde får støtte, både med ord og handling.

Barcelona er i store økonomiske problemer. I sommer greide ikke klubben å sikre seg Lionel Messi på en ny kontrakt og så ham forsvinne til Paris Saint-Germain. I tillegg er Antoine Griezmann lånt ut til Atlético Madrid for å spare lønnsutgifter.

(NTB)

Publisert
 1. FC Barcelona
 2. Ronald Koeman
 3. La Liga
 4. Fotball
BT anbefaler

Alt du må vite om dagen

Er du klar for søttendes?

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Motorsyklist omkom i ulykke

 2. Roligere morgentrafikk enn vanlig

 3. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 4. Se de fantastiske bildene av fyrverkeriet

 5. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 6. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.