Bergerud sterk mot svak motstand: – Stor prestasjon

(Italia-Norge 24–39) Etter ni måneder uten landskamper fortsatte Torbjørn Bergerud nøyaktig der han sluttet under EM i januar. Keeperen stoppet svake Italia i EM-kvalifiseringen med en redningsprosent på 50.

STOPP: Torbjørn Bergerud god mot Italia og Gianluca Dapiran i Pescara.
  • Jostein Overvik, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Stor prestasjon av Bergerud. Han viste klasse, mener Viasat-ekspert Joachim Boldsen. Han påpekte at Bergerud ikke får mye spilletid i Flensburg-Handewitt hvor bosniske Benjamin Buric har rangen.

– Han står fantastisk, mener landslagssjef Christian Berge.

Landslagskeeperen er blitt enig med den tyske toppklubben om ikke å forlenge kontrakten utover denne sesongen. Det er ikke kjent hvor 26-åringen skal fortsette karrieren.

Les også

Berge i kaos før EM-kvalik: – Jeg lever fra time til time

– Nå håper jeg Bergerud går til en klubb hvor han får spille mye, sier Kristian Kjelling i Viasat.

På landslaget er han Christian Berges klare førstevalg. Han avsluttet EM med 10 poeng på VG-børsen i bronsefinalen mot Slovenia i Stockholm. Søndag kveld fulgte Bergerud opp mot svake Italia.

– Det var en konsentrasjonsprøve. Men det var morsomt med en landskamp igjen, sier Berge.

Norge ledet 17–7 allerede ved pause. Italia – som i forrige EM-kvalik slo Slovakia i to kamper – tok ledelsen 1–0. Men så satte Bergerud i gang med redningene. Målvakten reddet 14 italienske skudd før pause.

Sander Sagosen dominerte med fem mål og fem assist fremover. Uten at Norge imponerte stort var hjemmelaget sjanseløst i Pescara. Fem feil og 11 skuddbom var ikke bra.

EN OMGANG: Sander Sagosen spilte bare en omgang mot Gianluca Dapiran og Italia.

Etter pause fikk Sagosen hvile mens Erik Thorsteinsen Toft fikk sjansen i landslagsdebuten. Elverumsingen – som spiller for danske Mors-Thy - scoret raskt sitt første landslagsmål via stangen og Italia-keeperens rygg. Skytteren endte på tre mål. 27-åringen fikk klart godkjent av Berge som bekrefter at debutanten er aktuell for VM i Egypt i januar.

Les også

USAs VM-deltagelse skaper frustrasjon: – Det gjør meg trist

Magnus Jøndal kom i gang med scoringene fra venstrekanten. Han endte på syv mål. Kevin Gulliksen scoret syv mål vare i 2. omgang og fortsetter å utfordre Kristian Bjørnsen på høyrekanten. Også Harald Reinkind viste hvorfor han er en av toppscorerne i tysk Bundesliga. Han endte på fem scoringer.

Men totalt sett imponerte Norge ikke i omgangen uten Sagosen.

Norge stilte uten skadde Gøran Johannessen, mens Kent Robin Tønnessen måtte dra hjem til Veszprém i Ungarn på grunn karantenereglene. Dermed var bare 13 spillere med på dagsturen til Italia. Ingen av dem fra norske klubber. Heller ikke Christian Berges assistent, Elverum-trener Børge Lund, var med til Pescara.

Selv skal Berge kjøre bil fra Tyskland til Norge etter samlingen. Så bærer det rett i karantene for landslagssjefen.

Publisert
  1. Herrelandslaget håndball
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Kom dåke ut», skrik 14-åringen til søskena. Han høyrer at det er heilt stille i framsetet.

  2. Brann-kapteinen er på vei vekk

  3. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

  4. Naken mann stjal boxershorts

  5. 897 nye smittede - men stadig færre innlagt

  6. Her har vi ikke homofile, sa presidenten. Da flyktet de til Bergen.