Engene Thanderz tapte VM-kampen på teknisk knockout

Proffbokser Katharina Engene Thanderz (32) fant aldri rytmen mot Terri Harper (24), og tapte til slutt VM-kampen på teknisk knockout.

STOPPET KAMPEN: Ringdommer Victor Loughlin (t.h.) mente Katharina Engene Thanderz hadde fått nok i den niende runden av VM-møtet med Terri Harper.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Beltene til WBC og IBO i super fjærvekt. lå i potten da Engene Thanderz utfordret den britiske mesteren på et stevne i London lørdag kveld.

Thanderz hadde 13 seirer og null tap før kampen, og kunne blitt den andre norske kvinnelige verdensmesteren i historien. Men 32-åringen klarte ikke å gjøre det Cecilia Brækhus gjorde i 2009 – bli verdensmester i proffboksing.

Harper, også hun ubeseiret før kveldens kamp, kontrollerte kampen fra start. 24-åringen var mer bevegelig og fant distansen i slagene tidlig. Harper var hurtigere, og ble stående på utsiden og prikke inn tellende treffere jevnt og trutt. Hun ledet klart på poeng etter åtte runder.

AVGJØRELSEN: Dette kroppsslaget fra Terri Harper ble begynnelsen på slutten for Katharina Engene Thanderz.
Les også

Håper på ny norsk boksemester: – 50/50-sjanse

Engene Thanderz måtte jage knockoutseier for å ha mulighet til å kapre beltene, men fikk istedenfor store problemer i den niende runden. Først skallet de kraftig, og Engene Thanderz blødde fra nesen, som muligens også ble brukket i den situasjonen.

Da kampen ble satt i gang igjen, så traff Harper med et voldsomt venstreslag til kroppen. Etter det var norskspanske Thanderz veldig passiv og forsvarte seg dårlig. Dommeren stoppet kampen da det gjensto 48 sekunder av den nest siste runden.

– Jeg trodde at vi kom til å få se en litt annerledes Katharina, men nivået (til Harper) var litt høyere. Katharina kom aldri inn i kampen. Harper tok midten av ringen med én gang, oppsummerte Viasat-ekspert Roar Petajamaa i studio etter kampen som ble vist på kanalen.

Han antyder at Thanderz også var ringrusten – det er et år siden sist hun gikk kamp da brasilianske Danila Ramos ble slått på poeng i Ekeberghallen.

– Jeg skadet hånden min i fjerde runde, men gjorde som jeg fikk beskjed om av trenerne mine og holdt meg til kampplanen. Jeg følte meg mer moden enn Thanderz. Det er sikkert fordi jeg fylte 24 år for kort tid siden, oppsummerte en glisende Harper etter seieren.

Publisert