Mjøndalen mistet seier etter rødt kort: – Veldig billig

(FK Haugesund - Mjøndalen 1–1) Mjøndalen så ut til å ta en vital seier i bunnstriden, men etter Sosha Makanis røde kort fikk de en brutal smell mot slutten.

 • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

«Mjøndalen-dødaren» Ibrahima Wadji var alene gjennom og Makani ruset ut. Wadji gikk i bakken, dommer Kai Erik Steen gikk i lomma og Mjøndalen måtte avslutte med ti mann.

– Han prøver å drible meg og jeg rørte ham ikke. Han kastet seg, og du kan spørre han om han er en ærlig person. Dommeren gjorde en feil, sier Makani til Eurosport, før han gjentar «no contact, no contact».

Makani var mildt sagt ublid på avgjørelsen og bedyret sin uskyld med det internasjonale tegnet for filming, før han slengte om seg med armbevegelser og verbale meldinger på vei ut av banen.

– Jeg synes det ser veldig billig ut. Sosha er ikke nær ham, det sier han og det viser bildene. Wadji må hoppe unna, men han blir ikke felt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

Dommer Steen mener kortet er korrekt idømt fordi keepers uaktsomhet fører til at Haugesund-spilleren kommer i ubalanse.

– Det må ikke være kontakt for å dømme frispark, sier Steen.

Les også

Ny rekord av Bodø/Glimt – Start med viktig poeng i bunnstriden

PK-«revansje»

Innbyttermålvakt Jorge Rieira kunne lite gjøre da Fredrik Pallesen Knudsen, som i 2015 ble sendt ned til Obos-ligaen av bruntrøyene som Brann-spiller, kriget seg mellom tre spillere og utlignet helt på tampen etter et hjørnespark.

Mjøndalen kunne vært poenget bak Strømsgodset, men har nå tre poeng opp - og rivalene fra «storbyen» har én kamp til gode. Nå må de spille skjebnekampen mot Start uten sin viktige sisteskanse - og målscorer Sondre Liseth, som fikk et tvilsomt gult kort for filming.

– Hjelpe og trøste. Fotballen er nådeløs, og fotballen er brutal. Kortet til Liseth er riv ruskende galt, og det er så hårreisende dømt. Det går mot oss hver gang, de sier at det skal jevne seg ut, men når gjør det det, sier kaptein Christian Gauseth til Eurosport.

Hansen sier Liseth opplevde kortet som «ekstremt urettferdig», og det i alle fall «ikke handler om gult kort for filming», men insisterer på at de ikke skal ta offerrollen.

Les også

Rykket fra bunnstriden etter drømmetreff

Liseth-scoring

Mjøndalen tok ledelsen etter halvspilt andreomgang.

Stian Semb Aasmundsen banket til på frispark fra distanse. Ballen gikk i tverrligger, ned - og rett på panna til takknemlige Sondre Liseth, som følsomt stusset ballen over mållinja.

VIKTIG SCORING: Christian Gauseth, Martin Rønning Ovenstad og Sondre Liseth jubler for sistnevntes mål i Haugesund.

Tidlig i kampen fikk Vegard Hansen og resten av Mjøndalen beskjed om at Start hadde gått opp i ledelsen mot Bodø/Glimt, et resultat som langt på vei ville sikret at Mjøndalen kun hadde Strømsgodset å nå igjen om de ikke vant.

Men da Bodø/Glimt utlignet og Mjøndalen tok ledelsen, så alt brått så mye lysere ut for den tradisjonsrike klubben fra Nedre Eiker - før det snudde så brutalt mot slutten.

Les også

Sarpsborg-treneren om redningsmannen: – Jeg skammer meg

Terningkast én

Fram til Liseths scoring i det 67. var det et realt terningkast én-oppgjør i Rogaland. Kristoffer Velde og Alexander Ammitzbøll vekslet på å teste Mjøndalen-målvakt Sosha Makani fra distanse, begge uten hell.

På gjestenes side var det Shuaibu Ibrahim som kom til sjansene, men de gikk enten langt over eller i nettveggen.

Søndag skal FK Haugesund møte den andre Buskerud-klubben som kjemper om nedrykk, som fikk sin midtukekamp mot Odd utsatt på grunn av en positiv coronatest hos telemarkingene.

Da kan Strømsgodset langt på vei sende bruntrøyene ned en divisjon.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Mjøndalen IF
 4. Fotball
BT anbefaler

Massivt hærverk på biler og kabler: – Potensielt livsfarlig

En kvinne er pågrepet etter hærverk på en rekke biler og strøm- og fiberkabler.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mann på besøk døde – kvinne tiltalt

 2. Nær 4000 må koke vannet. – Oppheves tidligst lørdag.

 3. Dro til Bergen for å slippe kaos hjemme

 4. Går av som stats­minister og partileder

 5. Sunniva skal ha blitt påført over 50 skader

 6. Vil dumpe stein i Pudde­fjorden: – Veldig samfunnsnyttig