Leclerc raste mot Pérez – Verstappen overlegen i Østerrike

Max Verstappen cruiset komfortabelt inn til sesongens femte seier, mens Lewis Hamilton havnet utenfor pallen for tredje gang i år. Den største dramatikken oppstod lengre bak i feltet.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Verstappens Red Bull-kamerat Sergio Perez falt ned fra til en 10. plass da han havnet i grusfellen etter en tidlig restart i Østerrikes Grand Prix.

Der havnet han foran Ferraris Charles Leclerc, og Pérez forsvarte posisjonen sin med nebb og klør.

– For en tulling, utbrøt Charles Leclerc da han ble presset ut i grusfellen av Sergio Pérez for første gang i løpet.

Sistnevnte mottok en tidsstraff på fem sekunder. Men det så ikke ut til å roe ned kjøringen, verken fra Pérez eller Leclerc. På den 47 runden havnet nok en gang Leclerc i grusen:

– Wow, denne fyren er en forbanna tulling, sa monegaskeren i teamradioen etter dagens andre sammenstøt.

Nok en gang fikk mexicaneren fem sekunder i tidsstraff. Han var nummer fem over målstreken, men endte på 6. plass.

– Det var min skyld, sier Pérez på Viaplay.

– Jeg må se hendelsene igjen. Jeg er ikke så fornøyd med løpet, sier mexicaneren som mente at løpet ble ødelagt på den første runden.

Ferrari-føreren på sin side hadde rukket å kjøle seg ned da han møtte pressen:

– Det var ganske optimistisk fra min side, men jeg ble presset ut. Nå er det OK, sier Leclerc, langt mer diplomatisk etter løpet.

GRUS-OM KAMP OM POSISJONENE: Red Bulls Sergio Pérez fikk tidsstraff for denne manøveren mot Ferraris Charles Leclerc.

Max Verstappen startet i beste startspor og hadde ingen problemer med å forsvare posisjonen. I mål var han hele 17 sekunder foran Mercedes-fører Valtteri Bottas, selv med et pitstop mer enn finnen.

– Utrolig gutter, sier Verstappen på teamradioen etter løpet og berømmer Red Bull-teamet for jobben de har gjort med bilen.

– Bilen var utrolig. Alle dekkesettene vi satte på satt, det var helt utrolig. Jeg var overrasket, jeg hadde ikke ventet dette, sier en strålende fornøyd Verstappen etter sin tredje strake seier.

McLarens Lando Norris nummer tre. Han ble kåret til dagens fører, til tross for en tidsstraff på fem sekunder.

– Jeg er ikke fornøyd, noe som er bra når jeg ender på pallen. Vi kunne kommet på 2. plass, sier Norris litt oppgitt i radioen mens han kjører inn til målområdet.

Lewis Hamilton ble «kun» nummer fire etter trøbbel underveis.

– Jeg hadde ganske mye skade på bilen. Jeg mistet «downforce» og dekkytelse, sier Hamilton, som tror skaden oppstod tidlig i løpet.

Publisert: