Belgias utenriksminister markerte med regnbuefarger

Belgias utenriksminister Hadja Lahbib så Belgias åpningskamp i VM sammen med FIFA-president Gianni Infantino – med det omstridte «OneLove»-bindet klistret på venstre arm.

Belgias utenriksminister (til h.) Hajda Lahbib brukte et regnbuefarget kapteinsbind da hun var vitne til Belgias seier over Canada – sammen med FIFA-president Gianni Infantino.
Publisert: Publisert:

Mens Belgia åpnet fotball-VM med en 1–0-seier over Canada, brukte Belgias utenriksminister Hajda Lahbib noe Belgia-kaptein Eden Hazard ikke har lov av det internasjonale fotballforbundet (Fifa) å bruke: det regnbuefargede kapteinsbindet.

– Jeg vil reise med et klart og tydelig budskap om arbeidsforhold og menneskerettigheter, spesielt kvinners og LHBT+-personers rettigheter, har Lahbib uttalt til belgiske medier i forkant av oppgjøret.

Et av VMs mest omtalte emner er at Fifa har truet med sanksjoner dersom nasjonenes kapteiner går med det regnbuefargede bindet til støtte for LHBT+-samfunnet.

Belgia hadde i utgangspunktet, sammen med seks andre nasjoner, tenkt å bruke regnbuefarget kapteinsbind under fotball-VM i Qatar. Dette har nasjonene droppet ettersom Fifa har sagt de vil straffe en slik markering med gult kort.

Publisert: