Tvilsomme Norling-valg kostet

Mot Lillestrøm tapte Brann kampen da Daniel Mojsov fikk rødt kort. Torsdag fikk valget av Mojsov som venstreback nok en gang konsekvenser, skriver Tore Strand.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det var selvfølgelig verken Norling eller Mojsov som alene tapte kampen for Brann, for Odd var bedre enn Brann i det meste på Skagerrak i går. Men ikke mer overlegen enn at Brann kunne reist hjem med semifinalebilletten i kofferten.

Slik ble det ikke, og dermed består resten av sesongen for Branns del av elleve knalltøffe hverdager. Cupdrømmen forsvant etter en svak Brann-kamp, og dermed blir møtet med Vålerenga neste lørdag den eneste gang Brann får løpe ut på Ullevaal i høst.

Overrasket over Mojsov

Etter at valget av Daniel Mojsov som venstreback i bortekampen mot Lillestrøm ikke falt heldig ut, var jeg overrasket da jeg så Mojsov på ny som venstreback i startoppstillingen mot Odd. Makedoneren fant aldri sin plass mot Lillestrøm, og i frustrasjon pådro han seg to gule kort. Hans uvørne opptreden betydde at Brann avsluttet med ti mann, noe som bidro til nederlaget.

UTE AV CUPEN: Rikard Norling og Brann røk mot Odd.

I går kriget han og duellerte brukbart, men fant aldri ut av verken Ole Jørgen Halvorsen eller Jone Samuelsen, noe som bidro til at Odd pøste på med innlegg inn i boksen. Da Jone Samuelsen utfordret Mojsov langs bakken inne i feltet, gikk det galt. Fellingen var klar, og Odd fikk utlikningen som ble helt avgjørende.For da var Brann lenge blitt presset langt tilbake på banen, og det var slett ikke enkelt å slå tilbake etter å ha tilbrakt store deler av kampen på egen banehalvdel.

Brann fikk kampen i sitt spor

Men dette var cupduellen Brann kunne vunnet med mer smartness. For laget stagget de første Odd-angrepene, og da Erik Huseklepp viste noe av sitt gamle jeg, og sendte et skudd i det lengste hjørnet og i mål, fikk Brann kampen inn i sitt spor.

Derfor var det ergerlig at Jakob Orlov måtte ut med skade ti minutter senere, og igjen synes jeg Rikard Norling gjorde et feilvalg. Han satte inn Håkon Lorentzen som først og fremst har sin styrke inn i boksen, og byttet fikk ingen positiv effekt for Brann. At Odd ville presse Brann bakover på banen, var nemlig høyst sannsynlig. Og slik ble det.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Av den grunn ville det vært mer naturlig å sette inn en rutinert spiller som Birkir Sævarsson på kanten, og satt Erik Huseklepp frem i angrep. For da Odd jaktet scoring, sto de langt oppe på banen, og var sårbare for kontringer. Det utnyttet Brann kun ved et par anledninger, og aldri med baller i bakrommet til spissene. En slik formasjon med raske Huseklepp på topp, kunne sørget for at Odd fikk noe annet å tenke på enn kun å angripe.Nå fikk de kampen inn i sitt spor, og Brann ble spilt lave. Så baktunge var Brann at det var kun snakk om tid for at de tapte en duell som fikk avgjørende betydning. Og siden tapte de to til som avgjorde kampen. For slik Brann spilte etter scoringen, var deres eneste håp å holde nullen.

Ikke kvalitet

Når den sprakk var det verken krefter, initiativ eller kvalitet nok til å true Odd. Marcus Pedersen fikk sin Brann-debut, men rakk ikke å påvirke kampen i de tyve minuttene han slapp til. At Branns nykommer ikke startet kampen etter et par hektiske dager i Bergen, er til å forstå. Men så lenge Brann lider under mangelen på mange gode spissalternativ, bør det ligge an til hans debut mot Rosenborg. Om ikke annet for å gi ham verdifull kamptrening.

Brann er inne i en sesong der mange personlige feil har ødelagt. I går var det noen fra benken, og noen på banen som sørget for cupsorti. I de elleve siste kampene bør Brann helst eliminere alle feil, på og utenfor banen, skal det bli en lykkelig høst.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk