Hegle Svendsens nærmeste støttespiller tror «SuperSvendsen» har våknet

Svendsens nærmeste støttespiller liker det han nå ser.

Publisert Publisert

SMILET TILBAKE: Emil Hegle Svendsen har fått humøret tilbake etter bronseoppturen. Foto: NTB scanpix

  • Petter Rasmus
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

KL. 15.30: VM normaldistanse (20 km) for menn

— Emil er mye mer lik seg selv nå enn han var tidligere i sesongen. Han er roligere, og fikk gjennom bronsen på jaktstarten en bekreftelse på at han er der han skal være. Det ga ham en skikkelig boost. Han er i posisjon til å gjøre et toppløp nå, og jeg har veldig god tro på Emil leverer det på normalen, sier Svendsens egen hjelpemann, Sondre Flaa Eieland.

Foran denne sesongen hentet Emil Hegle Svendsen av egen lomme inn sin beste venn, den tidligere skiskytteren Flaa Eieland, som sin private hjelpemann og assistent.

SISTE NYTT FRA KOLLEN:

Les også

Tåka herjer i Kollen: - Det er helt i grenseland nå

Humøret er tilbake

STØTTESPILLEREN: Sondre Flaa Eieland har jobbet tett med Hegle Svendsen i VM-sesongen. Nå øyner han at "SuperSvendsen” er tilbake. Det kan bety suksess på normadistansen.

Foran dagens 20-kilometer ser altså mannen som har vært tettest på Svendsen frem mot VM i Kollen muligheten for et virkelig toppløp.— Jeg synes pila peker veldig oppover for Emil. Og statistisk sett er han veldig god på normaldistansen i mesterskap. Han har alle forutsetninger for å gjøre et bra løp i dag. Emil har virket blid og fornøyd når jeg har snakket med ham, sier Eieland.

Fikk viljen sin

Før VM gjorde Hegle Svendsen det klart at han ønsket å få kompisen akkreditert. Slik har det også blitt – men Eieland står likevel litt på siden av den innerste støtteapparat-sirkelen rundt Svendsen.

— Jeg er ”inne”, men er egentlig ikke sånn fryktelig tett på. Jeg er mer litt sånn backup for Emil dersom det skulle være noe. Så langt har det ikke vært behov for meg, sier han.

Eielands plass under løpene, er med videokamera ute i løypene. Der samler han inn bildemateriale som Svendsen og ham selv skal analysere i treningsarbeidet etter mesterskapet.

— NRK filmer så lite fra ute i løypa at det blir litt for tynt grunnlag for oss å evaluere langrennsbiten på. Jeg prøver å få filmet sekvenser av Emil i ulike teknikker. Men dette ser vi på først etter mesterskapet. Nå handler det om å prestere – ikke justere, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. «Vinner ikke russerne selv, så heier de på Bjørndalen»

  2. Russerne elsker de norske skiskytterheltene: - Det er galskap

  3. Hegle Svendsens børsemaker mener skiskytterforbundet ikke har fulgt med i timen

  1. Emil Hegle Svendsen