Kun fast plass på laget vil gjøre Lorentzen fornøyd

Håkon Lorentzen (17) legger press på seg selv.

Håkon Lorentzen var sentral i 6-0-seieren over Fana tirsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN – FANA 6-0

NyYMARK (bt.no): Brann var mange klasser bedre enn Fana tirsdag, og vant til slutt 6-0. Sentral i storseieren var Håkon Lorentzen, som ved siden av Piotr Leciejewski og Ibrahima Dramé var den eneste fra A-stallen som spilte mer enn første omgang. Lorentzen nikket inn 2-0, chippet inn 3-0 og jaget ivrig Fana-forsvarerne helt frem til han ble byttet ut etter 76 minutter. Gutten er ennå ikke myndig, men gjør det helt klart at han ikke vil slå seg til ro med nok en sesong på benken for å lære. Derfor er det ekstra viktig for ham å gjøre sine saker bra i treningskampene i vinter.

— Selvfølgelig. Jeg må vise meg frem nå hvis jeg skal spille i år. Jeg kan ikke leve på at jeg ennå er 17 år, jeg er nødt til å spille, fastslår Lorentzen.

Han debuterte i eliteserien allerede da han var 15, og ble tidenes yngste målscorer i ligaen som 16-åring. I fjor ble det imidlertid ikke så mye spilletid som han selv hadde planlagt. Kun én kamp fra start og syv innhopp svarte ikke til Lorentzens forventninger.

— Jeg hadde absolutt håpet på mer, og følte at jeg fortjente det også.

- Hvor mye må du spille for å være fornøyd denne sesongen?

— Jeg må spille fast, være en av de to som starter. For min egen utvikling er jeg nødt til det, sier Lorentzen.

- Kan hente hvem de vil

Per i dag står han ikke helt frem fremst i køen. Brann har Erik Huseklepp, Jakob Orlov og Marcus Pedersen som spisser, i tillegg til at Alejandro Castro trolig kommer på lån fra start.

— De kan for så vidt hente hvem de vil. Jeg skal jobbe knallhardt hver dag, stå på og gjøre mitt beste. Så får vi se hva det holder til, sier Lorentzen.

Trener Rikard Norling var i hvert fall fornøyd med det han så av angriperen mot Fana.

— Han er en målscorer, og når han satte disse to sjansene, kan han slappe av og utvikle seg videre. Visse spillere slår gjennom tidlig, så kan etableringsfasen ta litt lenger tid. Men Håkon er fortsatt veldig ung.

Det er kjent at Branns divisjonskollega Åsane gjerne tar imot 17-åringen, og et utlån kan fort bli aktuelt for den lysluggede fyllingsdølen.

— Jeg har ikke tatt stilling til det ennå, men må gjøre det snart. Nå går månedene fort, og så kommer seriestart. Hvis jeg ikke har tatt det rette valget da, sitter jeg der. Har jeg da tatt feil valg, tror jeg ikke det kommer til å bli en god sesong for meg, sier han.

- Haster ikke

- Føler du at det begynner å haste med å ta den beslutningen?

— Ikke haste, men jeg må få en avklaring på det snart, sier Lorentzen.

Norling gir også uttrykk for at det er åpent hvor Lorentzen spiller kommende sesong.

— Det er viktig at han får spille kamper i år, det er prioritet nummer én. Vi fører en dialog hele tiden med Håkon, det er en stadig pågående prosess, sier treneren.

Til tross for at han sparte en rekke av sine A-lagsspillere, ble Fana flere nummer for små. Norling gledet seg over tidvis pent angrepsspill, og fikk også se en rekke unge spillere få prøve seg.

— Spillerne var fokuserte, vi var bra i angrep og i gjenvinningsfasen. Vi behøvde å få en godfølelse ved å score noen mål og vinne kampen. Det gjør oss godt. Å vinne fotballkamper er alltid fint. Vi har kjent at vi har vært på rett vei, og det er viktig å få det bekreftet, sier treneren.

Allerede fredag venter ny treningskamp for Brann, da mot Shamrock Rovers i Irland.

Publisert: