Derfor drar Brann til Irland

— I fjor plasket vi rundt i samme andedam, det var nesten så man ble lei endene, sier Rikard Norling.

- Det er interessant å møte et lag som kanskje ikke spiller som alle norske lag gjør, sier Rikard Norling.
  • Mads Bøyum
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Forandring frisker opp og fryder, og dette er mer enn litt av årsaken til at Brann fredag drar til Dublin for å spille vennskapskamp mot Shamrock Rovers. Det kan virke som en obskur motstander for et norsk 1.-divisjonslag en dag i februar, men Branns trener ser frem til å måle krefter mot andre bein.

— Det er en bra klubb, det er fint å få litt annerledes matching, litt miljøskifte. Det er interessant å møte et lag som kanskje ikke spiller som alle norske lag gjør. Så kan de komme hit og gjeste oss senere. Det er disse type lag som ligger i de første omgangene i europacupene, for eksempel, sier Norling.

- Spille dem ut

Brann drar på en dagstur til Dublin fredag, spiller kamp klokken 21.00 norsk tid, og returnerer til Bergen søndag formiddag. Det er med andre ord ikke for å nyte den irske hovedstadens rike kulturliv man velger å dra vestover, men derimot for å spille mot noe som skiller seg fra lagene som møter dem i La Manga uken etter.

— I fjor plasket vi virkelig rundt i samme andedam, det var nesten som man ble lei endene. Dette blir noe annerledes, beskriver Norling.

Han forteller at det irske laget spiller nokså «britisk», og at de har planer om å tilby nordmenn i vesterled verdig motstand.

— Jeg håper å få svar på hvordan saker og ting henger i hop mot sterk motstand. De anser nok at de er sterke nok til å slå oss på deres hjemmebane. Jeg vil se i hvor stor grad vi kan spille dem ut med vårt offensiv, nå når vi har en annen spillestil.

Det er Norlings engelske assistenttrener Simon Hollyhead som er mannen bak samarbeidet med Shamrock Rovers. Trenerduoen har også tidligere spilt treningskamp mot dem, da for Malmö. Hollyhead fremhever at kampen vil gå på gress, noe som gir en glidende overgang til underlaget i neste uke i Spania.

— Det er en av Irlands mest suksessrike klubber, de har en lang og stolt historie. Vi har hatt god kontakt med dem i de siste årene. Vi skal på gress i neste uke i La Manga, og tror dette vil være en god overgang for spillerne, sier Hollyhead.

- Helt topp

Irsk ligafotball befinner seg i en mørk skygge bak ligaene i Storbritannia. Shamrock er imidlertid blant Irlands storheter og har en rekke trofaste fans. Det er også ventet en viss pågang fra bergenske fans til kampen. De får se et mannskap med mye rutine.

— De har en del veldig erfarne spillere, spesielt på midten. Keith Fahey og Steven McPhail er gode spillere med rutine. De har stor vinnervilje, og de er kommet lenger i sesongforberedelsene enn hva vi er, siden serien deres starter tidlig i mars. Det blir en skikkelig test for oss, mener Hollyhead.

Fahey har tidligere spilt sammen med Erik Huseklepp i Birmingham City. McPhail har erfaring blant annet fra Leeds. Hollyhead er klar på at motstanderne ikke legger noe i mellom, selv om kampen er gitt merkelappen «vennskapskamp».

— Vi ønsker også å få våre egne konkurransesafter til å flyte, sier han.

Kaptein Erlend Hanstveit liker grepet med å dra til Dublin for å spille treningskamp:

— Vi får møte et lag som står for andre ting enn de vi normalt møter. Det blir helt topp å få bryne seg på dem. Det er sikkert et bra lag, og de er mye nærmere sesongen enn vi er.

Hanstveit blir neppe å se på banen, på torsdagens trening drillet Norling og Hollyhead inn denne elleveren:

Alex Horwath – Andreas Vindheim, Jonas Grønner, Azar Karadas, Erdin Demir – Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen, Amin Askar – Erik Huseklepp, Jakob Orlov.

FAKTA

Shamrock Rovers FC

Stiftet: 1901

Stadion: Tallaght

Kapasitet: 6000

Seriemesterskap: 17

Cupmesterskap: 24

Manager: Pat Fenlon

Fremste spillere: Steven McPhail (eks Leeds, Nottingham Forest), Keith Fahey (eks Birmingham City).

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Ulrik (16) fikk drømme-SMS av Carl-Erik Torp

  2. Hvem skal score Brann-målene?

BT anbefaler

Slik ville streiken rammet Bergen

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN