Derfor kan 2015 bli et minnerikt år for Brann

Doddo ønsker godt nytt Brann-år.

Brann-blogger Doddo.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Endelig er 2015 her, endelig kan vi legge 2014 bak oss. Det var et ultravondt år for Brann. Det verste som kunne skje, skjedde, byens stolthet rykket ned.

Men la oss ikke dvele med det tragiske faktumet som vi alle så inderlig vel er klar over. La oss heller se på det positive som hendte i 2014. Hæ? Var det noe positiv med 2014, da?

Ja, det var det. Midt blant alle tabbene, feilpasningene og baklengsmålene, ble publikums interesse for Brann vekket til live igjen.

Les også

BT-sportens årskavalkade for 2015

Helt siden Brann vant seriemesterskapet i 2007 hadde oppmøtet på Brann Stadion og den generelle interessen for Brann vært dalende. Verken Steinar Nilsen eller Rune Skarsfjord klarte å snu den negative trenden som startet med den skuffende 2008-sesongen.

Heller ikke Rikard Norling hadde noe magisk grep på publikum, men i august skjedde det plutselig noe. Etter at Brann hadde gått på et av sine mest forsmedelige tap noensinne, 4-3-tapet mot Lillestrøm, vendte supporterne tilbake til Kniksens plass.

Mot Rosenborg kom det 14 573 tilskuere. Mot Molde var det 15 240 tilskuere, og i siste kamp mot Sogndal hadde 17 686 mennesker tatt turen.

Publikumsoppmøtet i disse kampene viste at interesse for norsk fotball generelt, og Sportsklubben Brann spesielt, ikke var død likevel.

Idet folk opplevde at det igjen var spenning på banen – fotballens aller viktigste element – hoppet folk ned fra gjerdene. Da det sto om livet, om en plass i eliteserien, blomstret følelsene for Brann. Til og med noen av Premiere League-fanatikerne klarte å karre seg ut av de dype sofaene de var i ferd med å drukne i. Selv de forsto at forseggjorte kameraføringer og evige analyser ikke kan erstatte ekte opplevelser og samhold.

Så var det ungdomsbølgen, rekken av talenter som kan løfte Brann opp igjen. Brann hadde i 2014 landets beste juniorlag, og på A-laget viste spillere som Kasper Skaanes, Jonas Grønner og Andreas Vindheim at de blir viktige spillere for Brann de kommende sesongene (Ja, jeg vet, det eksisterer en usikkerhet rundt Herr Grønner, men er ikke det bare forhandlingstaktikk? Han vil vel heller være kaptein og helt i Brann enn Mr. Nobody i anonyme Haugesund?)

Les også

Jonas Grønner avviste kontraktsforslag fra Brann

Positivt var det også at både klubben og byen bevarte fatningen. Supporterne støttet laget helt til den bitre slutten. Det ulmet aldri i spillegruppen, og styret sparket ikke treneren. Presset mot daglig leder ble riktignok ganske så stort, men det var mer en konsekvens at en langvarig nedtur enn selve nedrykket.

Selv i den verste motgangsperioden på flere tiår valgte Brann å satse på langsiktighet. Det kan vise seg å bli en suksessfaktor.

Engasjement, kontinuitet og talentsatsing – fundamentet for ”nye” Brann er lagt, vi går inn i det nye året med disse faktorene i bagasjen.

Derfor kan 2015 bli et minnerikt år. Eller hva tror du?

Publisert