Det komplette kaos i Brann etter skandaleårsmøte

Etter et høydramatisk årsmøte fikk ikke Kjell Tennfjord det styret han ønsket seg. Da trakk han seg.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Integritet har alltid vært et viktig begrep for meg. Lojalitet også. For meg handler det om å være lojal overfor min oppdragsgiver, det er valgkomiteen. Demokrati betyr også at en ikke alltid får viljen sin. Situasjonen er blitt vanskelig for meg. Jeg orienterer her og nå om at jeg trekker meg. Jeg har også mandat til å informere om at det gjelder følgende styremedlemmer: Arild Christiansen, Tom Georg Olsen og Liv Grete Skjelbreid, sa Kjell Tennfjord klokken 21.40 onsdag kveld.

Les også

Samnøy etter dramatisk Brann-årsmøte: - Trasig!

Bakteppet for avgjørelsen var at Åshild Samnøy ble valgt inn som styremedlem på bekostning av Nina Gundersen Sandnes med 20 stemmers margin.

Dermed vil det nå bli skrevet ut innkalling til ekstraordinært årsmøte i Sportsklubben Brann.

75 minutter

Kjell Tennfjord ble også dermed den kortest sittende styreformannen i Branns historie, med en regjeringstid på ganske nøyaktig 75 minutter.

Etterpå sa han dette om sin beslutning:

TRAKK SEG: Kjell Tennfjord trakk seg som styreleder fordi Nina Sandnes (til v.) ikke ble valgt inn i styret. Også Tom Georg Olsen, Arild Christiansen og Liv Grete Skjelbreid trakk seg.

— Jeg trakk meg fordi jeg gikk til valg på et mannskap som jeg mente hadde rett kompetanse. Når da årsmøtet valgte å se vekk fra det, noe de hadde full rett til, forbeholder jeg meg retten til å gjøre mitt valg. Det gjorde jeg.Og:

— Dette handler ikke om personer, men om kompetanse. Jeg har vært veldig klar på at jeg er opptatt av det. Det går utelukkende på kompetanse. Jeg fikk ikke et så godt verktøy som mulig, etter min vurdering.

- Hvorfor bekjentgjorde du det ikke i forkant av valget?

— Jeg hadde vel bekjentgjort det indirekte, men jeg ville ikke stille et kabinettspørsmål, for det synes jeg ikke passer seg.

- Beklager du det som hendte?

— Ja, det gjør jeg. På vegne av Brann.

Les også

- Dette er grunnen til at Brann aldri blir en toppklubb. For norsk fotball er det en katastrofe.

Først: — Rørt

Man kunne ane hvordan det ulmet allerede tidlig i årsmøtet, og da medlemmet Harald Johannessen i forkant av valget spurte Kjell Tennfjord om han kom til å trekke seg dersom valgkomiteens innstilling ikke ble fulgt, satt sunnmøringen rolig - og avviste tilbudet om å gå på talerstolen.

Han besvarte ikke engang spørsmålet etter at han ble klappet inn som formann, men nøyde seg med å si:

— Jeg har ett ønske, kortsiktig for kvelden. Jeg vil bli veldig glad hvis jeg får med meg det laget jeg ble forespeilet av valgkomiteen. Det er mitt brennende ønske.

Før den tid hadde han rukket å gi uttrykk for at han var rørt og at han nå overtok som formann for Norges mest interessante fotballklubb.

Les også

Branns supporterleder etter årsmøtet: - Jeg er sjokkert. Det er det verste jeg har sett.

Barmens henstilling

Årsmøtet kulminerte da Pål Andreas Mæland kom med benkeforslaget på Åshild Samnøy. Dette utløste et skred av villige talere. Mette-Nora Sætre holdt en flammende forsvarstale for sin tidligere styrekollega, hvorpå Hilde Lekven redegjorde for hvorfor Samnøy ikke ble innstilt.

Så eksploderte Branns årsmøte. Den avgåtte styreformannen Rolf Barmen fikk mikrofonen. Han sa blant annet følgende:

— Når laget rykker ned har ikke det sittende styret gjort jobben sin, Åshild har vært en del av dette styret.

SMILTE FØRST: På overflaten var tonen god mellom Åshild Samnøy og Kjell Tennfjord.

Barmen kom også med en hentydning til at Samnøy klamret seg til styrevervet:— Vi var enige om at vi ville stille våre plasser til disposisjon dersom valgkomiteen ønsket det. Jeg er forundret over at så ikke skjedde.

Han strammet skruen ytterligere da han imøtegikk Mette Nora Sætres mange positive karakteristikker av Samnøy:

— Jeg kjenner meg ikke helt igjen i karakteristikkene av Åshild etter å ha jobbet sammen med henne i styret.

Etter å ha understreket at Barmen personlig syntes Samnøy var «fantastisk», kom han med en glassklar henstilling til årsmøtet:

— Dersom medlemmene nå velger å stemme inn Åshild er jeg overbevist om at Kjell Tennfjord og flere andre styremedlemmer kommer til å trekke seg. Jeg frykter det. Jeg frykter det. Jeg frykter det. La oss benytte anledningen til å takke Åshild for innsatsen gjennom fire år og la valgkomiteens innstilling bli den som gjelder.

Da kom pipekonserten. Flere av Brann-medlemmene brølte «Skam!», blant dem var Egil Austbø - Mette Nora Sætres ektemann.

Det var ikke den første for kvelden. Det kom en enda sterkere konsert etter at Tennfjord trakk seg.

Publisert: