Slik er reaksjonene på Norlings mulige fallskjerm

— Økonomien i det er interessant.

UNDER PRESS: Brann-trener Rikard Norling har stadig stort press på seg. Laget han leder ligger på 6. plass i 1. divisjon, som er et historisk bunnpunkt så langt ut i sesongen. FOTO: Tor Høvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Litt under halvannen million. Det er prisen for å sparke Rikard Norling, som BT kunne avsløre onsdag. Brann-treneren er under hardt press, etter nedrykket i fjor og en skuffende start på 1.-divisjonssesongen i år.

— Jeg er enig i at summen i hans eventuelle sluttpakke ikke er uoverkommelig. Økonomien er en interessant faktor i vurderingen Brann må gjøre rundt treneren, sier Gjert Moldestad, redaktør i supportermagasinet Den 12. mann.

Supportergruppen Bataljonens nestleder, Morten Talhaug, har fått med seg at kostnaden ved en trenersparking har vært et diskusjonstema. Men han synes det er mindre interessant.

— Jeg håper ikke det økonomiske er avgjørende for om Norling beholder jobben. Det bør ene og alene være det sportslige som teller, sier Talhaug.

Branns medlemsutvalg ledes av Erlend Vågane. Han sier at synet på Norling er svært delt blant supporterne.

— I utvalget har vi ikke diskutert Norling i detalj, men jeg vet jo at mange mener sjansene hans er brukt opp, sier Vågane.

- Hva mener du selv?

— Jeg er veldig usikker. Det er lett å mene at en trener bør gå, men man er nødt til å ha en plan som fører klubben videre.

Les også

«Nå er det vinn eller forsvinn, Norling. Byen tåler ikke et nytt ydmykende resultat.»

— Ikke det første de bør legge vekt på

Han gjør seg flere tanker om sluttpakkestørrelsen.

— Økonomi er helt klart en del av vurderingene styret gjør, men jeg tror ikke det er det første de bør legge vekt på. Dersom vi ikke rykker opp, har også det økonomiske konsekvenser, påpeker Vågane.

Gjert Moldestad har tidligere skrevet på sin twitterprofil at Norling bør gi seg, men tar forbehold nå.

- DELT: Branns supportere har som vanlig ulike meninger om treneren i klubben, og om han bør miste jobben.

— Inntrykket mitt er at det nye styret vil være handlekraftig om nødvendig. Men hvis de sparker Norling, må de få inn noen som er bedre. Og hva vil i så fall erstatteren koste?Moldestad fortsetter:

— Jeg er veldig begeistret for Norling som person, og tror det skygger for mine evner til å mene noe om jobben hans. Men det kan ikke fortsette som nå særlig mye lenger.

Les også

Jeg er redd det er over for Norling nå

Styrer etter sport

Den profilerte Brann-supporteren Morten Myksvoll, er blant dem som har uttalt seg om Norling-avtalen i sosiale medier.

— Hvis dette stemmer er det bra. Det betyr at styret styrer etter sport, ikke om man har råd til å sparke, skriver Myksvoll, som i vår ble spilt inn som et mulig styremedlem overfor Branns valgkomité.

Overfor Bergensavisen uttryker supportersjef Roger Lillebøe-Hansen støtte til Norling.

— Jeg synes det er litt tabloid når enkelte aviser skriver om et «unisont rop» om Rikards avgang. Jeg hørte ikke et unison Stadion rope på dette. Jeg mener vi ikke skal sparke Rikard, derimot må vi få ham til å virke. For dette begynner å bli et mønster. Brann har hatt fire trenere siden gullet, og alle har mislyktes, sier Lillebøe-Hansen til avisen.

Morten Talhaug mener resultatene må bedres relativt raskt, skal Norling få fortsette.

— Noe er nødt å gjøres. Jeg regner med at de ansvarlige kan vise til en plan for endringer, som de rapporterer til styret

Rikard Norling har selv flere ganger svart på spørsmål om han føler seg presset, om han vurderer å gå av eller frykter å få sparken.

— Jeg er fullt klar over hvilke forutsetninger som gjelder. Jeg bedømmes etter resultater og prestasjoner. Det inngår som en del av det å være fotballtrener, ferdig med det, sa Norling 17. mai.

Verken Branns fungerende sportssjef eller daglige leder har ønsket å kommentere formuleringene om sluttavtale i Norlings kontrakt.

Her hører du Ballspark som podcast!

Publisert: