Tennfjord innstilles som Branns styreformann

Etter det BT erfarer, innstiller Branns valgkomite Kjell Tennfjord som Branns nye styreformann.

Kjell Tennfrjod (t.h) gir seg i Aalesund. Nå peker mye i retning av Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Onsdag formiddag sprakk nyheten i Sunnmørsposten om at Kjell Tennfjord gir seg som styreformann i Aalesund FK. BT er kjent med at Tennfjord har vært i møter med Branns valgkomite, og at komiteen innstiller Tennfjord som Branns nye styreformann til årsmøtet i begynnelsen av mars.

— Jeg vil naturlig nok ikke kommentere noe rundt Brann, før etter klubbens årsmøte 4. mars. Men jeg kan bekrefte at jeg har frasagt meg gjenvalg som styreleder i AaFK, etter fire år. Min andre periode som leder går ut nå, og jeg gir meg med god samvittighet, sier Tennfjord til smp.no.

Les også

Tennfjord gir seg i Aalesund – kan bli ny styreleder i Brann

Kjell Tennfjord bor i Bergen, og har vært styrelder i Aalesund de siste årene.

— Hvis du går rett fra lederjobben i AaFK til en tilsvarende jobb i Brann, frykter du at noen vil se på dette som et svik mot AaFK? - Nei! Og det er av fire årsaker. For det første har jeg opptrådt helt ryddig overfor AaFKs valgkomité, og har på et tidlig tidspunkt gitt beskjed om at jeg ikke ønsket gjenvalg. Selv om jeg ble spurt om å fortsette. For det andre er fire år ganske lenge i en slik krevende jobb. For det tredje føler jeg ikke at jeg går til en konkurrerende klubb, siden Brann nå er i 1. divisjon. Og for det fjerde er jeg ekstremt opptatt av integritet i mitt arbeid, og er også helt avhengig av det i mitt yrke. Men som sagt, jeg vil hverken bekrefte eller avkrefte at jeg er aktuell for en slik jobb.

Gjorde seg uaktuell

Hilde Lekven er leder i Branns valgkomite. Hun ønsker ikke å verken bekrefte eller avkrefte at Tennfjord er deres valg til å etterfølge Rolf Barmen.

— Uansett hvilket navn du nevner, har jeg ingen kommentar. Dette skal vi offentliggjøre så snart ting er klart, sier hun.

— Det jeg kan si er at vi har stor tro på å få på plass et kompetent styre som kan være i stand til å ta Brann tilbake til eliteserien hvor de hører hjemme, legger Lekven til.

Les også

Mener Bruun-Hanssen var under ekstremt press

Etter det BT erfarer er det innstillingene til øvrige styremedlemmer som ikke er klare ennå. Tennfjord er forespurt om vervet, og han skal ha takket ja til å bytte styrerommet på Color Line Stadion ut med det tilsvarende på Brann stadion.

Valgkomiteen har vært i møte med flere kandidater — blant dem Espen Brochmann, som også er avtroppende styreformann. Brochmann har i lengre tid vært aktiv i Åsane, og ble lansert som ny formann av BT-kommentator Tore Strand. Men direktøren i SG Finans bekrefter at han har gjort klart at han ikke er aktuell for vervet.

— Jeg har hatt et møte med valgkomiteen, men meddelte der at jeg ikke anså meg som en kandidat på grunn av min jobb- og familiesituasjon, sier Brochmann.

Les også

Branns styreleder gir seg

Bor i Bergen

Kjell Tennfjord trente Brann mellom 1995 og 1998 — en god periode for Sportsklubben. Sunnmøringen har tidligere trent Fyllingen, hvor han blant annet coachet både Barmen og Brochmann. Han har siden den gang vært bosatt i Bergen - også mens han har operert som formann i Aalesund.

Dert at Kjell Tennfjord har hatt fast bostedsadresse i Bergen samtidig som han har skjøttet sitt verv som AaFKs øverste leder, har vært omstridt. Men selv mener Tennfjord at hans jobb som AaFK-leder ikke har lidd av den geografiske avstanden mellom Bergen og Ålesund.

— Overhodet ikke. Jeg har hele tiden vært fullt oppdatert om klubbens ve og vel, og har hatt hyppige turer til Ålesund gjennom alle disse fire årene.

Publisert: