Lillestrøm utnyttet Branns sjansesløseri

Lillestrøm vant 1-0 hjemme over Brann da bergenserne misbrukte flere store sjanser.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Brann har fått en god start på comebacksesongen i eliteserien og lå på femteplass foran oppgjøret på Romerike. Også Lillestrøm har hatt en brukbar start, men var inne i en dårlig periode med cuptap for 1.-divisjonslaget Sandefjord og tap for Strømsgodset i Drammen.

Lillestrøm fortsatte å slite i nesten hele første omgang. Lite stemte offensivt, og det satte Åråsen-publikummet på en tålmodighetsprøve.

Feil etter feil fulgte da LSK prøvde seg offensivt, men Brann klarte ikke å utnytte seg av hjemmelagets sløve spill. Gjestene var lenge nærmest og hadde gode muligheter.

Les også

Molde viste storform og lekte med Strømsgodset

Dobbeltsjanse

Blant annet hadde Bismar Acosta en heading som gikk like utenfor, mens Fredrik Haugen skjøt rett til side for mål med et langskudd. LSK eneste sjanse de første 40 minutter hadde Erling Knudtzon med et hodestøt som traff stolpen.

FORTVILELSEN: Steffen Lie Skålevik og Brann hadde flere store sjanser, men greide ikke å score på Lillestrøm onsdag.

Fire minutter før pause hadde bortelaget en stor dobbeltsjanse, men både Mads Hvilsom og Steffen Lie Skålevik skjøt rett på keeper Arnold Origi fra kloss hold. Sjansesløseriet skulle straffe seg bare minutter senere.Etter et LSK-innkast, som trolig egentlig var Branns, lurte Bassel Jradi Brann-forsvarer Amin Nouri, satte fart og skjøt fra hjørnet av 16-meteren. Brann-målvakt Piotr Leciejewski reddet forsøket, men klarte ikke å holde det, og Knudtzon fikk en enkel oppgave i å sende Lillestrøm i ledelsen.

Brann-laget var rasende på dommer Ken Henry Johnsen for avgjørelsen i forkant av scoringen, men ristet det av seg og var svært nær ved å utligne på overtid av første omgang. Vadim Demidov avsluttet i fanget på Origi fra fem meter.

Les også

Glimt stanset lang tapsrekke mot Vålerenga

Presset

I annen omgang startet Brann slik hordalendingene hadde avsluttet før hvilen. Etter tre minutter fikk Kristoffer Barmen headet umarkert fra fem meter, men ballen traff ikke innenfor stengene.

Fire minutter senere ble LSKs toppscorer Fred Friday spilt gjennom, men alene med Leciejewski trillet han ballen utenfor målet.

Utover i omgangen var det Brann som dominerte banespillet, men LSK fikk kontroll defensivt, og gjestene slet med å komme til nye muligheter.

Det hjalp heller ikke at trener Lars Arne Nilsen byttet ut de offensive spillerne Skålevik og Hvilsom med Erik Huseklepp og Azar Karadas. Back Amin Nouri sto for den største sjansen i det 83. minutt, men Origi fikk slått til corner og var en viktig bidragsyter til de tre poengene. (©NTB)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Tromsø30811113344-1135
13Odd3089134458-1433
14Brann30511143855-1726
15Stabæk3067173562-2725
16Mjøndalen IF30410163352-1922
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Hajradinovic-perler senket Odd

  2. Helland ikke med mot Start

  3. Topp mot bunn torsdag: - Vi skal jakte 1-0, ikke forsvare 0-0

BT anbefaler

– Rimelig å tenke at sterke krefter var involvert

Mannskaper fra Røde Kors, politiet og brannvesen har jobbet gjennom natten.

LES SAKEN