Demidov og Huseklepp forhandler med Brann

Både Vadim Demidov og Erik Huseklepp har mottatt kontraktforslag fra klubben.

Erik Huseklepp og Vadim Demidov har mottatt nye kontraktstilbud fra Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Fredag er 1. juli, og det betyr at fem Brann-spillere er på utegående kontrakt og kan forhandle fritt med andre klubber.

Her er en oppdatert status på de fem som per dags dato ikke har knyttet seg til Brann i 2017.

Les også

Se, her er en skadefri Brann-tropp

Vadim Demidov:

Stopperen har vært en av de beste og mest stabile spillerne for Lars Arne Nilsen i år. 30-åringen er kapteinen og sentral i et lag som nærmest ikke slipper inn mål.

FORLENGER? Vadim Demidov (30) skal etter det BT erfarer være i forhandlinger om en ny kontrakt.

Ankepunktet ved Demidov er at han er dyr i drift. Rundt tre millioner kroner i året utbetales til østlendingens konto. Om han forlenger, må han kraftig ned i lønn for å passe inn i Branns lønnssystem.Eventuelt må eksterne bidragsytere inn.

— Jeg har god dialog med klubben, så får vi bare se hva som skjer. Ingenting er avgjort, sier Demidov, om sin egen kontaktsituasjon.

Etter det BT erfarer, er spilleren og klubben i forhandlinger om en ny kontrakt, men sportssjef Rune Soltvedt er tilbakeholden med informasjonen.

— Vi er i dialog med spillerne om deres utegående kontrakter. Som dere sikkert forstår ønsker jeg ikke å utdype dette noe mer, sier Soltvedt i en SMS.

Les også

- Fikk ikke lov til å være meg selv i Brann

Erik Huseklepp:

Brann-yndlingen Huseklepp (31) mottar i likhet med Demidov en lønn som er langt høyere enn Branns lønnstak, men har i år slitt med tilliten under Lars Arne Nilsen.

LØNNSKUTT? Erik Huseklepp (31) og Brann har lenge virket uatskillelig, men det usikkert om tilbudet Brann har gitt er godt nok for bergenseren.

BT vet at også Huseklepp har mottatt et kontraktforslag fra Brann.— Vi får se hvordan det ender. Jeg ønsker ikke å antyde noe før vi har en avklaring, sier sportssjefen.

Huseklepp er sterkt knyttet til klubben etter totalt ti år i klubben fordelt på to perioder, men vil ikke spå utfallet av forhandlingene.

— Jeg har egentlig ingenting å si. Jeg forventer ingenting og jobber bare med meg selv, så får vi se hva som skjer. Jeg skal uansett ikke gi meg med å spille fotball, sier Huseklepp, som har 623 spilleminutter i år.

Daniel Braaten:

Braaten ble hentet i vinter på en ettårskontrakt. Etter å ha vært en av overraskelsene i årets Brann-lag, er det sannsynlig at begge parter ønsker å forlenge denne.

34-åringen vil ikke uttale seg om han forlenger med Brann.

— Nei, det har jeg egentlig ingen kommentar til, er Braatens korte svar.

Trolig har ingen av partene hastverk med å signere, slik at en eventuell fornyelse av kontrakten kan vente til slutten av sesongen.

Les også

Herrem reddet helsvart aften for Åsane

Azar Karadas:

Denne situasjonen er kjent for Karadas. Ettårskontrakter har de siste årene vært normen for 34-åringen fra Nordfjordeid.

— Det er en normal situasjon som jeg har vært i før. Jeg har en god dialog og en god tone med klubben, og det er ikke noe jeg stresser med.

- Klarer kroppen flere år i eliteserien, Karadas?

— Jeg er opptatt av hvordan kroppen fungerer, hvordan motivasjonen og den indre "driven" er, og alle de punktene er tipp topp. Jeg ser på meg selv som god nok, så får klubben vurdere fra deres side, sier superinnbytteren.

Karadas har kun spilt 154 minutter i serie og cup.

Alex Horwath:

Den nygifte amerikaneren er soleklar backup bak Piotr Leciejewski og 29-åringen ønsker førstelagsfotball.

Foreløpig får han ikke det i Brann. Horwath har kun stått 120 minutter i cuptapet mot Førde og 90 minutter i 2-0-tapet mot Molde.

— Jeg vet ikke så mye om hva som skjer. Jeg er i en alder der jeg virkelig må spille, men treneren har vært ærlig med meg og Piotr har spilt bra. Det er vanskelig å argumentere for mer spilletid, når han har spilt så bra.

- Er en overgang aktuelt i sommer?

— Jeg tror ikke det vil skje, men man vet aldri i fotball. Vi får bare se på alternativene og ta den beste avgjørelsen, sier Horwath.

Amerikaneren kaller Bergen sitt hjem, men har også en utfordrer i bak seg i 17 år gamle Markus Pettersen.

NB: Håkon Lorentzen har ikke vært en del av A-laget i vårsesongen. Kontrakten hans gikk ut torsdag, og spissen vil dermed finne seg en ny klubb.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering