Tore Strand vil se dette laget mot Sogndal

BTs kommentator Tore Strand ønsker to endringer fra tapet mot Glimt. Velg ut ditt lag til søndagens kamp.

Tore Strand vil se Erik Huseklepp fra start mot Sogndal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Stem frem folkets lag.

Med tap på Stadion søndag, rykker Brann ned til 1. divisjon. Ricard Norling står overfor en tøff oppgave når han skal velge hvilke elleve spillere som skal få tillit i årets viktigste kamp. Det kan du hjelpe ham med.

Tore Strand, sportskommentator i BT.

Frem til kampstart søndag kan BTs lesere stemme frem hvem svensken bør sendte ut på banen til oppgjøret mot Sogndal. Det gjør du ved å klikke på linken øverst i saken og velge din ønskede startoppstilling.Tapet i Bodø var Branns fjerde strake i serien. Fra 2-1-tapet i helgen ønsker Tore Strand å se to endringer. Ut går Daniel Mojsov og Kristoffer Barmen. De erstattes av Kasper Skaanes og Erik Huseklepp.

Dette laget vil BTs kommentator se i skjebnekampen mot Sogndal:

(3-5-2): Piotr Leciejewski, Jonas Grønner, Azar Karadas, Erlend Hanstveit, Stéphane Badji, Fredrik Haugen, Birkir Sævarsson, Kasper Skaanes, Amin Askar, Marcus Pedersen og Erik Huseklepp.

Slik argumenterer Tore Strand for sin startoppstilling:

Jeg går for en 3-5-2-formasjon av to grunner. Det viktigste er at Brann i utgangspunktet er bedre enn Sogndal. Da vil to offensive backer (kall dem gjerne kantspillere) bidra til at Brann kan styre kampen og ta initiativet. Formasjonen blir raskt 5-3-2 om Brann trenger å stenge butikken for å forsvare en eventuell ledelse. Tre midtstoppere skal være nok til å demme opp for Sogndals to spisser. Jeg vil ha Azar Karadas i forsvar for å bidra til å rydde unna i luftrommet. Sogndals fremste våpen er lange innkast, frispark, og cornere som lempes inn i midten. Derfor blir det viktig å ha en ryddegutt i midten.

Birkir er en selvfølge som høyrekant etter gode kamper den siste tiden. Den andre backen er «problemet». Hadde Erdin Demir hatt mer kamptrening den siste tiden, ville jeg valgt ham. Amin Askar har løpskapasitet som kan bidra til at han kan demme opp for Taijo Teniste, samtidig som han kan bidra offensivt.

Sentralt på midten blir Badji viktig defensivt, og Haugen har i glimt vist bra saker den siste tiden, men den store pangmatchen mangler fortsatt! Jeg velger Skaanes fremfor Barmen på grunn av mer kreativitet. Barmen har spilt ok i det siste og kommer til sjanser, men hva hjelper det når han ikke setter dem?

På topp velger jeg Pedersen og Huseklepp fordi de har individuelle ferdigheter som kan avgjøre en kamp. Pedersen har ikke fungert bra sammen med verken Orlov eller Karadas, og hans kroppsspråk og manglende innstilling i det siste gjør meg i tvil om han bør starte. Når valget faller på ham og ikke Orlov, så er det fordi han er kvikkere og mer målfarlig inne i feltet. Jeg forventer meg et visst Brann-initiativ og mange innlegg, og da kan en Pedersen-avslutning bli avgjørende.

Folkets lag

Bergens Tidende-leserne kan plukke ut laget de mener bør starte i skjebnekampen mot Sogndal søndag.

Laget velges i linken øverst i saken.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk