Aalesund-direktøren: – Beskyldningene mot oss er bare tull

Klubbdirektør Henrik Hoff avviser på det sterkeste at de har gjort noe ulovlig i Lindegaard-overgangen. Men Josimar er ikke imponert over Henrik Hoffs forklaring.

I fotballbladet Josimar fremkommer det påstander om at Jim Solbakken skal ha representert Aalesund og Manchester United ved overgangen til Anders Lindegaard.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Fotballbladet Josimar har i sin siste utgave en stor sak om fotballagenten Jim Solbakken. Han bli beskyldt for ulovlig agentvirksomhet gjennom å sitte på begge sider av bordet i forhandlinger. I bladet står det blant annet om Anders Lindegaards overgang fra AaFK til Manchester United. Årsaken er at AaFK først skal ha sagt Solbakken representerte dem, noe både TV 2 og Sunnmørsposten skrev.

Men da United kom på banen, var Solbakken storklubbens representant, mens agenten Atta Aneke var AaFKs representant i forhandlingene.

Les også

Jim Solbakken: - Det er lov å være agent for to parter i England

– Helt feil

– Jim jobbet for oss i både denne og andre saker. Men det var også klart at hvis Manchester United ble aktuelt, så kunne han ikke representere oss. At Josimar skriver at Atta Aneke kom inn i ettertid, er helt feil, sier klubbdirektøren.

Han leter fram et bilde på mobiltelefonen som er datert tilbake til 18. november 2010 kl. 11.09. Det bildet har han vist til Sunnmørsposten.

– Atta Aneke satt i forhandlingene med United sammen med oss, som bildet viser. Jim satt sammen med John Alexander (klubbsekretær i klubben) på Uniteds side, sier Hoff.

Josimar siterer det de kaller en kilde i AaFK på at Solbakken satt på begge sider av bordet fra dag én. For å unngå problemer med dobbeltrepresentasjon, ble det ordnet slik at Aneke var AaFKs representant. Kilden hevder at Hoff og Bjarne Haagensen hadde et mål om å sikre klubben 8–10 millioner i overgangssum, og de ønsket en vennskapskamp mot United. Da blir det hevdet at Solbakken skal ha tatt dem med ut på gangen for å fortelle hvordan det skulle gå til. Og ordnet en bedre avtale.

– Disse beskyldningene mot oss er bare tull. Vi hadde et helt annet mandat fra styret enn 8–10 millioner, og vi har overhodet ikke vært med Jim på gangen under forhandlingene, sier Hoff og rister på hodet.

— Skifter forklaring nok en gang

Redaksjonsansvarlig i Josimar, Håvard Melnæs, er ikke imponert over Hoffs forklaring.

– Vi noterer at Hoff nok en gang skifter forklaring. Dette er versjon tre, og forandrer naturligvis ingenting ved vår artikkel. Vi står på vårt, sier han.

– Hoff sier bildet beviser at Aneke var med i forhandlingene?

– Bildet sier egentlig ingenting. Hvis noen har tatt et bilde ved forhandlingsbordet, og Solbakken og Aneke er der, så samsvarer det helt med vår historie om at Aneke ble plassert der når Solbakken ble Uniteds representant, sier Melnæs.

– Hvis du har 360-gradersmeninger, vil du på et eller annet tidspunkt treffe sannheten. Sunnmørsposten dekker AaFK rimelig tett, og har omtalt Aneke som den ukjente agenten. Det synes jeg sier en del.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk