Folkehav hyllet gullguttene: - Vanskelig å sette ord på alle følelsene

Det ble emosjonelt for Emil Hegle Svendsen og de norske stafettheltene da de fikk medaljene foran tusenvis av tilskuere.

Publisert Publisert

HYLLET: Det norske stafettlaget, med Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen ble hylleti Oslo sentrum lørdag kveld. Foto: Olav Olsen

  • Kurt B. M. Haugli
  • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

UNIVERSITETSPLASSEN (Aftenposten): Mens den svenske popdronningen Carola varmet opp og underholdt de flere tusen fremmøtte på Universitetsplassen i Oslo sentrum (noe som kanskje var vel så stort som selve seremonien for enkelte), klatret de norske stafettguttene opp i vinduet i universitetsbygget bak scenen for å vinke til publikum.

Det ble møtt med et unisont jubelbrøl mens ekkoet av svensk popmusikk fortsatt satt i murpussen i sentrum av hovedstaden.

Les også

Gulltreneren tviler: - Det er som å brenne sitt lys i begge ender

Les også

Svendsen sikret gullet i sprit-tåke: - Gikk i en ånde av alkohol

Ankermannen: — Helt magisk

Og da Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen til slutt slapp ut på scenen for å motta både hyllest og medaljer, kokte det. For løperne ble det nesten for mye å ta inn over seg.

— Artig, prøvde Emil Hegle Svendsen seg.

- Artig??

— Hehe. Det var magisk. Helt fantastisk. Man føler så mye at det er vanskelig å sette ord på alle følelsene. Men det er bare helt magisk, sier Emil Hegle Svendsen til Aftenposten ikledd joggesko, jeans og gulljakke.

Les også

Dagen da Svendsen ble kvitt et mareritt

Les også

Bø om stang inn-skuddet: - Nå er jeg og blinken skuls

Trodde knapt det han så

Møtet med familie, kjærester, venner og flere tusen tilskuere ble mye. Etter en lang dag, som kulminerte med gull på distansen de aller, aller fleste trodde de norske stafettguttene skulle vinne, bar det videre opp til løperhotellet i Holmenkollen hvor champagne og kakefest ventet. Før det hele ble avsluttet med fyrverkeri.

— Dette var helt rått. Jeg måtte blunke for å se om det faktisk var så mye folk her. Jeg har aldri sett så mye folk, sier Tarjei Bø og gliser med hele ansiktet.

Også han ikledd gulljakke og en pent smykke rundt halsen. Et VM-gull. Tatt på hjemmebane.

Presset har vært enormt

— Hele dagen har vært en stor opplevelse. Vi har tatt gull, møtt kongen og statsministeren, familien, så kom vi ut på scenen her og fikk gullmedaljene. Det er en helt fantastisk dag. Når det er VM på hjemmebane må vi bare levere, det skylder vi folk. Det har aldri vært mer press på oss enn her, og det kommer heller aldri til å være mer press på oss. At vi klarte å ta gull da, det er helt enormt, sier eldstebror Bø.

Han gikk Norges 2. etappe, etter at Ole Einar Bjørndalen åpnet ballet. Han sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut på Norges nest siste etappe. 22-åringen avgjorde langt på vei løpet, og sendte Emil Hegle Svendsen ut på siste etappe med nesten et halvt minutts forsprang til Tyskland. I mål var det 11 sekunder. Det holdt i massevis.

— En dag som dette er som bensin på bålet om å fortsette, sier trønderen og gliser.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Norsk gull på VM-stafetten: - Det er ubeskrivelig deilig

BT anbefaler

– Jeg har ingen tillit til deg, skrev Koomson til sportssjefen. Så uteble han fra trening.

– Jeg har ingen tillit til deg lenger, skrev Gilbert Koomson til Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

LES SAKEN