- Glad vi unngår Viking

<p><strong>STAVANGER:</strong> Da Benny Lennartsson ga Start sitt trener-ja og studerte terminlisten for resten av høsten, kunne han lettet konstatere at Viking ikke var blant motstanderne.</p>

Publisert:

Benny Lennartsson og Bjarte Lunde Aarsheim Øyvind Ellingsen

— Det ville kjentes veldig merkelig å spille mot klubben hvor jeg har hatt mine sju beste trenerår. Derfor er jeg glad vi unngår Viking. Da jeg hadde et engasjement i Brann i 1992 skulle jeg spionere på Viking, og klarte ikke å unngå å juble da laget scoret i Stavanger. Det var ikke populært i Bergen. Men det er jo vanskelig å kamuflere følelser, sier Benny til Aftenbladet.

Han vet det ikke er noen lett oppgave han nå har begitt seg inn på:

— I vårsesongen tok Start tre av 21 poeng mot de sju lagene som gjenstår. Det sier jo sitt.

Tar med assistent

I formiddag starter han trenerengasjementet i Kristiansand og har fem dager til å forberede Start på møtet med regjerende seriemester Rosenborg. Med seg til Sør Arena tar han 37 år gamle Alexander Axén som sin assistent. De to har hatt et vellykket samarbeid i den svenske 2.divisjonsklubben Rynninge fra Örebro.

— Alexander og jeg er helt på bølgelengde, og det er fint å kunne ha med en ung mann som jeg vet jeg kan overlate ansvaret til når min trenerkarriere raskt nærmer seg slutten. Og jeg lover at vi skal gjøre et helhjertet forsøk på å berge kontrakten med Start, sier Benny.

Bare korttid

Avtalen med sørlandsklubben kom raskt i orden. Han fikk den første henvendelsen torsdag og lørdag ble partene enige om en kontrakt ut sesongen.

— Det passet inn i min timeplan. Jeg har akkurat avsluttet et trenerkurs i Sverige og hadde ledig tid. I utgangspunktet blir det derfor bare et korttidsengasjement. Til sommeren skal jeg jobbe for Det svenske fotballforbundet under EM i Østerrike og Sveits, forklarer han.

Benny tok flere telefoner før han sa ja, og det ble hans tidligere kaptein i Viking, Bjarte Lunde Aarsheim som fikk det avgjørende ordet.

— Bjarte mener det kan gå. Start har vært veldig uheldige med skader og har hatt mange utskiftninger i troppen. Men «Batty» mener potensialet er der.

Spiller 4-3-3

Under sin siste periode i Viking sverget Lennartsson til 4-4-2. Det blir ikke aktuelt i Start.

— Aleksander Axén og jeg har praktisert 4-3-3 med stor suksess i Rynninge. Vel å merke en moderne form av formasjonen, som Lyon er den fremste eksponenten for. Jeg ble imponert av det franske laget da jeg spionerte på Lyon på oppdrag fra Rosenborg før møtene i Mesterligaen for to år siden, forklarer Lennartsson.

STARTS KAMPER

Start har igjen følgende kamper i år:

15. september: Start - Rosenborg

23. september: Strømsgodset - Start

1. oktober: Sandefjord - Start

7. oktober: Start - Fredrikstad

21. oktober: Odd Grenland - Start

28. oktober: Start - Lillestrøm

3. november: Lyn - Start

Publisert: