Denne kompisgjengen bør Brann frykte

Bærum har en drøy Erik Huseklepp-lønn i budsjett, men kan sende Brann ned en divisjon. Slik spilles kvalifiseringen til eliteserien.

Selv om de har negativ målforskjell etter 30 spilte kamper, er Bærum fortsatt med i kampen om opprykk. Her feirer de scoring mot Tromsø i august.
  • Sindre Trygsland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det vil eventuelt bli kontrastenes møte. Jeg klarer ikke se for meg at det har vært en kamp med like store kontraster tidligere. Det hadde vært sinnssykt gøy å møte Brann, sier Bærum-trener Morten Tandberg.

Søndag kveld avgjøres Branns skjebne i Haugesund. Med seier sikrer bergenserne kvalifiseringsplass og muligheten til videre spill på øverste nivå. Med uavgjort eller tap kan 1. divisjonsspill i 2015 være et faktum.

Fem timer før Rikard Norling og hans mannskap skal i aksjon i Haugesund, sparkes en annen fotballkamp i gang, 60 mil lenger nord. Kvalifiseringsoppgjøret mellom Kristiansund og Bærum får ikke mange til å sitte klistret til en livedekning, men kan ha innvirkning på Branns fotballhverdag neste sesong.

Sokolowski kan bli vraket etter Brann-uttalelser

Kompisgjeng mot helproffe

Med seier i Kristiansund, er Bærum ett skritt nærmere en kvalifiseringsfinale. Skulle de også slå vinneren av Mjøndalen og Fredrikstad, som er det andre kvalifiseringsoppgjøret, venter et dobbeltoppgjør mot 14.-plassen i eliteserien. Den motstanderen kan fort bli Brann.

Gultrøyene fra Bærum rykket før 2014-sesongen opp fra 2. divisjon, og har mot alle odds meldt seg på i kampen om opprykk. På nivået over kjemper Brann mot en motsatt skjebne. Og kontrastene er store mellom de to klubbene.

I Bergen gikk man løs på sesongen med et budsjett på 122 millioner kroner. I Bærum er budsjettet på 4,7 millioner kroner.

Denne gjengen kan bli Branns mareritt – igjen

I 2013 tjente Erik Huseklepp 3,5 millioner kroner på å spille fotball i Bergen. Det er nesten like mye som hele budsjettet til Bærum.

— Vi er en kompisgjeng som kommer på trening etter studier eller jobb. De fleste spiller i Bærum fordi det er gøy, og ser ikke på det som en jobb. Jeg tror det har lyktes. Vi har en fantastisk spillergruppe med godt samhold, sier Bærum-spiller Andreas Aalbu om hvorfor gultrøyene har kapret en kvalifiseringsplass.

Ønsker Norling velkommen

Søndag var 17.686 tilskuere på plass for å se Brann mot Sogndal på Stadion. På Kadettangen er gjennomsnittet 623 tilskuere. Etter at femteplassen var sikret søndag, var Andreas Aalbu klar på at Brann er drømmemotstanderen i en eventuell kvalikfinale.

— Rikard Norling virker som en fin fyr, men han ser ut som en million dollar på sidelinjen. Å se ham gå ut på lille Kadettangen i dress ville vært en voldsom kontrast. Det vil det være for hele Brann-laget, ler Aalbu.

Og laget er bare to seire unna å møte eliteseriemotstand. Skal drømmen om Brann Stadion i flomlys gå i oppfyllelse, må bergenserne gjøre jobben i siste serierunde.

— Jeg syns det er en bra drøm å ville møte Brann, og nå er det en reell mulighet for det. Det venter to tøffe kamper først, men vi kan vippe det i vår favør. Mjøndalen er det eneste kvaliklaget vi ikke har slått i år, så det er bare å håpe og drømme, sier Morten Tandberg.

Søndag kveld gråt Sandnes Ulf da de rykket ned. Før siste serierunde er det klart: enten Sogndal eller Brann bli motstander vil bli motstander for Bærum om de kommer seg gjennom sine to kvalifiseringskamper med seire.

— Sogndal og Brann er som natt og dag. Det er ingen tvil om hvem man vil møte, sier Andreas Aalbu.

Les også

Sokolowski legger seg langflat etter «flåsete» Brann-kommentar

Slik spilles kvalikken

9. november: Kristiansund-Bærum (13.00) og Mjøndalen-Fredrikstad (15.30).

16. november: Mjøndalen/Fredrikstad-Kristiansund/Bærum.

19. november: Første kamp mellom vinneren av kvalifiseringen og 14.-plassen i eliteserien.

23. november: Andre kamp mellom vinneren av kvalifiseringen og 14.-plassen i eliteserien.

Vinneren av dobbeltoppgjøret spiller i eliteserien i 2015. Hvem som spiller hjemme først i dobbeltoppgjøret trekkes.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om dette temaet

  1. Desperate Brann-supportere skaper billettkrøll i Haugesund

  1. Eliteserien
  2. Bærum SK
  3. SK Brann
BT anbefaler

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

LES SAKEN