Hernández berget United

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=287418"> <strong>Valencia-Manchester United 0-1:</strong></a> Innbytter Javier Hernández slo til med en «Solskjær-scoring».</p>

Javier Henandez of Manchester United celebrates the goal--------------------Benedetta Mascalchi / BPIUEFA Champions LeagueValencia v Manchester United29 September 2010Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Med både dyktighet og flaks vant United 1-0 borte mot Valencia i mesterligamøtet. Innbytter Hernandez satte litt fart i Uniteds angrep da han kom inn, og seiersmålet kom etter 85 minutters spill.

Meksikaneren hadde en avslutning i stolpen bare minutter før, og i en kontring like etter viste Hernandez fram litt av sin store selvtillit da han tok ballen elegant forbi en motspiller og knallet den vakkert i mål ved stolpen.

Etterpå vanket det skryt fra både sjefen og lagkamerater.

— Han er en fantastisk avslutter. I dag gjorde han målet som om han rensket en ert. Det er så naturlig for ham, sa Alex Ferguson til Sky Sports.

— Farten og gjennombruddshissigheten hans skapte store problemer for dem, fortsatte manageren.

– Hernandez er en flott fyr. Han gir alt på trening, er lærevillig og vil spille seg inn på laget. Innbytterne hevet oss i dag, sa United-forsvarer Rio Ferdinand.

Hyller Ferdinand

Etter at United spilte målløst mot Glasgow Rangers i første kamp, betydde de tre poengene i Spania ekstra mye for skotten.

- Det var vi og Valencia som var de største favorittene før gruppespillet startet. Så å vinne over dem var virkelig viktig.

Ferguson var også glad for å ha nevnte Ferdinand med sammen med Nemanja Vidic i Uniteds midtforsvar.

— Dette var en god kamp for ham. Erfaringen hans hjalp oss, det var ingen tvil om det. Han er på vei tilbake, og det er viktig. Forhåpentligvis kan vi få ham skadefri.

Godt Valencia-lag

Før den dobbeltsjansen, for øvrig Uniteds to eneste 100-prosentsjanser i kampen, tydet det meste på at det ville bli en ny 0-0-kamp. Det ville ikke ha vært noen bombe. På 19 forsøk mot spansk motstand på spansk jord, er det bare blitt to seirer på United. Den første kom i 2002 mot Deportivo La Coruña.

Valencia var strengt tatt det beste laget onsdag, og etter 18 minutters spill kunne vertene fort ha tatt ledelsen. Edwin van der Sar feilberegnet uvanlig nok et innlegg, uten at Roberto Soldado klarte å utnytte keeperblemmen. Headingen hans fra kloss hold gikk over.

Det var få sjanser de første 45 minuttene, og det ble ikke stort bedre etter pause heller.

United opptrådte disiplinert i hele kampen, og til tross for at kapteinen Rio Ferdinand sliter med ryggproblemer hadde Manchester United god kontroll bakover. Som så ofte før.

Laget slipper inn få mål. I årets første mesterligaoppgjør ble det 0-0 mot Rangers for Sir Alex Fergusons menn, og med fire poeng etter to kamper har engelskmennene fått en god start på årets mesterliga.

SE OPPDATERT TABELL FRA ALLE GRUPPENE

Ofret lite

Det skal sies at heller ikke Valencia ofret all verden offensivt, og også de virket svært opptatt av ikke å tape kampen. Begge lag var opptatt av hele tiden å ha nok spillere bak ballen. Til slutt fikk Valencia en solid smekk over fingrene.

Valencia slo Bursaspor 4-0 i sin første kamp, og står med dermed med tre poeng etter de to første kampene.

Rangers slo Bursaspor 1-0 onsdag etter scoring av Steven Naismith, og skottene topper gruppe C sammen med United med fire poeng.

United var mest bakpå de første 45 minuttene. Da var hjemmelagets Pablo Hernandez svært god og kjørte til tider rundt med Patrice Evra på høyrekanten.

Onsdag var det tryggheten, disiplinen og tålmodigheten som reddet Manchester United, mer enn imponerende angrepsspill. Det skal sies at United spilte uten skadede Ryan Giggs og Wayne Rooney. (©NTB)

Publisert: